coronavirus - spitalul militar sibiu are acum toate echipamentele de protecție

Prefectura Sibiu a anunţat că medicii de la Spitalul Militar de Urgenţă au fost dotaţi miercuri, cu viziere şi măşti tip FFP2, după ce o colegă de a lor, aflată în concediu medical, a scris marţi pe Facebook, că lipsesc echipamentele de protecţie pentru noul coronavirus. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) spune că nu trebuie testaţi medicii militari de noul coronavirus, după ce au avut un pacient suspect, dar care a fost testat negativ.

Spitalul verificat de DSP la ordinul prefectului după ce o doctoriţă a cerut ajutorul lui Klaus Iohannis pe Facebook

„În urma informațiilor apărute ieri, 24.03.2020, în mediul online, referitoare la faptul că în cadrul Spitalului Militar de Urgență „ Dr. Alexandru Augustin” Sibiu este internat un pacient care are simptome de coronavirus COVID-19 și că lipsesc echipamentele de protecție, domul Prefect Mircea Crețu, a dispus către Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu, să efectueze verificări. Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu a efectuat verificări, în urma cărora a înaintat Instituției Prefectului Județului Sibiu un raport din care reies următoarele: Întreaga investigație epidemiologică s-a efectuat cu acordul comandantului spitalului, Dr Florian Cornel Moga și în prezența medicului epidemiolog Dr. Adrian Prună”, se arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Un bărbat de 72 de ani a fost internat şi testat de Coronavirus 

„Pacientul în vârstă de 72 de ani, s-a prezentat la CPU – Spitalul Militar de Urgență Sibiu, în data de 21.03.2020 cu Dg Pneumonie cronică acutizată, ceea ce nu corespunde criteriilor din definiția de caz COVID-19 în vigoare, așadar nu reprezintă o suspiciune de COVID-19”, se arată în raportul DSP Sibiu. Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu a anunţat marţi seara, că nu are niciun caz de pacient infectta cu COVID – 19. „Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secţia medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic s-a exclus suspiciunea de infecţie cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigaţiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19. Cu toate că pacientul nu se încadra în definiţa de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12.30, a fost NEGATIV pentru COVID-19″, se arată în comunicatul de presă remis marţi seara redacţiei.

DSP: Medicii de la Spitalul Militar nu trebuie testaţi de noul coronavirus

„În consecință, testarea personalului care a îngrijit acest pacient nu este imperativ necesară”, anunţă miercuri, DSP Sibiu.

Medicii militari au primit miercuri viziere şi măşti mai bune

„Conform responsabilului din partea Compartimentului de Supraveghere a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, personalul CPU a fost instruit cu privire la utilizarea echipamentului de protecție a personalului (EPP), însă la ultima instruire s-a refuzat semnarea tabelului, pe motiv că nu aveau toate echipamentele necesare. Cu toate acestea, s-a constat în urma discuțiilor cu personalul CPU, că la data de 21.03.2020 aveau în dotare măști chirurgicale, mănuși de unica folosință, ochelari și halate (suprabluză), toate fiind eficiente în prevenirea COVID-19. Deși la momentul respectiv lipseau din dotare, astăzi, 25.03.2020 au fost primite viziere și măști cu filtru tip FFP2. De asemenea, încă din data de 16.03.2020 sunt în dotare combinezoane impermeabile”, arată raportul DSP făcut public de către Prefectura Sibiu.

Doctoriţa care a făcut reclamaţia este în concediu medical

„Precizăm faptul că medicul din CPU, care a făcut reclamație privind lipsa echipamentelor de protecție și faptul că personalul nu a fost testat, este în concediu medical din 16.03.2020, afirmativ pentru acutizarea unei afecțiuni cronice”, spune Prefectura Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu