Elevii sibieni asaltați cu teme - IȘJ Sibiu le cere profesorilor să se potolească

Mai mulți părinți sibieni se plâng că elevii primesc prea multe teme de când s-au închis școlile. Unii profesori le-au trimis pe grupurile de socializare zeci de pagini de transcris și activități care le ocupă 5, 6 ore pe zi. Inspectoratul Școlar spune că, toate temele transmise elevilor în această perioadă, reprezintă muncă suplimentară și nu pot fi notate. Materia va fi recuperată integral, după reluarea cursurilor.

Pe grupurile de părinți se poartă discuții aprinse despre temele primite de copii în această perioadă. Mulți spun că profesorii și învățătorii i-au bombardat pe cei mici cu teme scrise și diverse alte cerințe.

„Eu nu mai înțeleg nimic. Copiii au mai mult de scris acum, decât aveau când mergeau la școală. M. a primit ieri de copiat lecția la istorie, trei pagini, doua fișe la engleză, alte trei pagini, două pagini din culegere, la matematică și o compunere la limba română. A scris 4 ore și i-a mai rămas și pentru mâine”, s-a plâns mama unui elev din clasa a VII-a.

„La noi, la părinți, nu se gândește nimeni? Și eu, și soțul meu, lucrăm de-acasă. Când mă uit pe grup, e plin de teme și de fișe de rezolvat. Profesorii nu erau așa activi când lucrau cu elevii la clasă. Să facă teme 5 ore pe zi? De ce nu le trimit aplicații interactive, filme istorice, experimente de chimie? Cum e posibil așa ceva!”, se întreabă retoric mama a doi copii de clasa a VI-a și clasa a III-a.

„Eu nu mai înțeleg nimic. Temele pe care le primesc acum se consideră ore la clasă, nu le vor mai recupera? Primesc zilnic teme, la toate materiile. Noi avem trei copii la școală și un singur computer în casă. Se ceartă toată ziua pe el”, spune și F.B. mama a trei școlari din Sibiu.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a făcut câteva precizări despre modul de lucru cu copiii în perioada în care cursurile sunt suspendate.

„Activitățile de tip homeschooling, desfășurate în perioada de suspendare a cursurilor, ca urmare a închiderii școlilor, nu sunt considerate activități la clasă. În aceasta perioadă, sunt administrate activități suplimentare, astfel încât, copiii să nu considere că sunt în vacanță și să continue procesul de învățare. În conformitate cu legea, aceste activități nu pot fi notate”, a explicat inspectorul școlar Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu.

În ceea ce privește profesorii care au dat dovadă de exces de zel și au bombardat copiii cu teme și alte sarcini online, Constantin Dincă spune că unele cadre didactice au înțeles greșit situația actuală.

 „Unii profesori au exagerat cu temele și cu fișele de lucru. Să nu uităm că și în această perioadă, rămâne valabilă recomandarea de a nu le cere copiilor să rezolve teme, mai mult de două ore pe zi. Ținând cont de faptul că aceste ore vor fi oricum recuperate fizic, îndemn colegii profesori să se mai potolească puțin și să administreze un volum de teme normal și suportabil pentru elevi. Să ținem cont de faptul că o familie poate avea mai mulți copii și un singur calculator. Consider că, un ritm mai redus decat cel normal de clasă, ar fi binevenit”, a precizat Constantin Dincă, pentru Ora de Sibiu.

Elevii care aveau programul „Școala Altfel”, în săptămâna 30 martie – 3 aprilie, nu vor primi teme în această perioadă, care va fi urmată de vacanța de Paști.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Felicitari acelor dintre profesorii sibieni care dau teme si lucreaza cu copiii in aceasta perioada

  2. Este foarte adevarat, copiii sunt super solicitati cu teme la toate materiile. Sunt familii in care ambii parinti merg la serviciu pentru ca nu au alta alternativa. La locul de munca au parte de stres pentru ca este o perioada de cosmar si mai vin si sarcinile copiilor pe care trebuie sa ii sustina prin telefon, din pacate.
    Daca in familie sunt 2 sau chiar 3 copii de scoala, parintii sunt total depasiti.