FOTO - Pâinea, făina, drojdia şi cartofii sunt cele mai căutate alimente şi la Sibiu

Pâinea, făina, drojdia şi cartofii sunt cele mai căutate alimente şi în Sibiu, nu doar în alte judeţe. Dacă pâinea nu lipseşte pe rafturile magazinelor alimentare, a început să fie o problemă cu făina, drojdia şi cartofii.

Fie nu se găsesc, fie s-au scumpit

Unele magazine din Sibiu nu erau aprovizionate ca de obicei, luni dimineaţa, când o parte din cei care au stat acasă, au ieşit la cumpărături. Cartofii sunt la mare căutare, dar în unele magazine preţul acestora este mult mai mare. Scumpirea se vede şi la alte sortimente de alimente, nu doar la legume şi fructe.

Drojdia la mare căutare

Tot mai mulţi cetăţeni caută drojdie. Pliculeţele de drojdie au dispărut din majoritatea magazinelor. Livrările de drojdie pentru consum casnic s-au triplat într-o singură săptămână faţă de o perioadă normală, ajungând la două milioane de pachete, cantitate necesară pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini, potrivit ultimului studiu. Conform datelor centralizate de Pakmaya România, singurul producător de drojdie de panificaţie din ţara noastră, în perioada 9-15 martie au fost livrate către magazinele din toată ţara 1 milion de pachete de drojdie (uscată şi proaspătă), iar pentru săptămâna 16 – 22 martie comenzile s-au dublat, arată stirileprotv.ro.

Ultima oră

Comentariul meu