video foto credincioși împărtășiți cu aceeași linguriță la cluj - și la sibiu oamenii au mers la biserică
foto: arhivă

De luni, preoții pot oficia slujbe online din biserică, fără enoriași. Ordonanța militară adoptată sâmbătă prevede măsuri stricte și pentru organizarea nunților, botezurilor sau înmormântărilor.

Conform ordonanței militare, nunțile, botezurile și înmormântările, pot fi oficiate de preoți doar dacă la ele participă cel mult 8 persoane. De asemenea, preoții pot împărtăși credincioșii bolnavi la domiciliul acestora.

Cu toate acestea, astăzi, la Cluj au apărut imagini cu credincioși care au fost împărtășiți de preoți cu aceeași linguriță. Un deputat USR a postat imaginile pe pagina sa de Facebook, însoțite de următorul mesaj:

„Azi, în plină epidemie de coronavirus, conducerea Bisericii Ortodoxe din Cluj-Napoca și de pretutindeni, sfidează regulile de igienă și de bun simț și împărtășește credincioșii cu aceeași lingură! Să își aducă aminte toată lumea de aceste imagini când se va umple țara de sicrie!!!”

Și la Sibiu, credincioșii au mers de dimineață la slujbă. La o biserică creștin-ortodoxă din Ștrand, s-au adunat câteva zeci de oameni care au ascultat liturghia în fața lăcașului de cult. Aceștia au stat la mică distanță unii de alții iar preotul a oficiat slujba de pe treptele bisericii.

video foto credincioși împărtășiți cu aceeași linguriță la cluj - și la sibiu oamenii au mers la biserică

Potrivit ordonanței militare Nr. 2, „se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora.”

De asemenea, ordonanța prevede ca preoții să poată oficia slujbe doar online, din biserică, fără enoriași.

„Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”, se mai arată în document.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Oare de ce nu iau si preotii o cuminecatura cu aceeasi lingurita … daca nu dupa fiecare impartasit macar la sfarsit de tot dupa ce au luat toti enoriasii

  2. Oare ce a facut preotul ala din Cluj nu e caz penal pentru „zadarnicirea combaterii bolilor”?

  3. Penibiluț articol , nu aveați subiect pt ziua de astazi sau ?
    Ordonanta intra in vigoare de Luni , ce puteu face preotii , au respectat ordonanta care se afla in vigoare momentan, lucru care ati omis să îl menționati !