primul deces de covid 19 din românia - este vorba despre un bărbat din filiași

Primul deces din România, din cauza coronavirus, a survenit în cazul unui bărbat de 64 de ani din Filiași. Bărbatul era cunoscut și cu afecțiuni pre-existente și suferea de o boală incurabilă.

Potrivit medicilor, bărbatul de 67 de ani ar fi avut și alte afecțiuni care i-ar fi agravat starea după ce a fost infectat cu COVID – 19. Bărbatul se întorsese de curând din Franța și, pentru că se simțea rău, s-a prezentat la Secția de Urgență a Spitalului din Filiași. Bărbatul avea simptome specifice de COVID – 19, astfel că medicii i-au recoltat probe și le-au trimis la un centru de testare.

Pe data de 18 martie a fost confirmat pozitiv și a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova.

Primul deces din cauza coronavirus, apare la o luna de la confirmarea primului caz de infectare cu COVID – 19 din Romania.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, sâmbătă, în data de 21 martie, pe teritoriul României, erau confirmate 367 de  cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De la informarea anterioară, transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, vineri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.

Ultima oră

Comentariul meu