vremea se înrăutăţeşte - ne așteaptă ninsori şi frig accentuat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă schimbări dramatice de vreme. Se întoarce iarna.

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea brusc, iar ploile care pun stăpânire pe România se vor transforma în ninsori.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 21 martie, vremea se menţine deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în cea mai mare parte a ţării.

Excepţie vor face regiunile nordice unde înnorările se vor accentua, mai ales în cursul după-amiezii pe alocuri vor fi averse de ploaie, însoţite izolat de descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar valorile termice vor marca o scădere. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade în sudul Munteniei.

Conform ANM, seara, înnorările vor fi persistente în nord, în centru şi în est unde precipitaţiile se vor extinde ca arie şi vor deveni local moderate cantitativ. La început va ploua, apoi în Maramureş, estul şi nordul Transilvaniei şi vestul Moldovei ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

În zona Carpaţilor Orientali va ninge, se va depune strat de zăpadă şi temporar va fi viscol, cu diminuarea vizibilităţii. În restul zonei montane vor fi precipitaţii slabe, mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. În regiunile sudice va ploua slab, pe spaţii mici, spre sfârşitul intervalului.

Vântul va avea local şi temporar intensificări în Moldova, în Muntenia, dar şi în vestul ţării şi în zona montană, cu viteze mai mari în nordul Carpaţilor Orientali. Temperaturile minime, în scădere faţă de noaptea precedentă în mare parte din ţară, chiar accentuată în regiunile din jumătatea de nord-vest, vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/calarasi/prognoza-meteo-vremea-ia-razna-ninsori-viscolite-frig-accentuat-anunta-fenomene-extreme-iarna-1_5e74d52c5163ec42710f8bff/index.html

Ultima oră

Comentariul meu