Niciun caz de coronavirus la Sibiu – 55 teste negative, alte 107 probe în lucru

Vineri, la nivelul județului Sibiu, 1.335 de persoane sunt izolate la domiciliu, 94 de persoane sunt în carantină și 12 persoane sunt internate. De asemenea, nu a fost confirmat niciun caz cu noul coronavirus. În prezent, 107 de probe sunt în lucru.

Vă informăm că astăzi, 20.03.2020, în județul Sibiu:

  • sunt izolate la domiciliu un număr de 1335 de persoane
  • se află în carantină, în spații identificate în acest sens, 94 de persoane
  • sunt internate 12 persoane
  • s-au efectuat 162 de recoltări în vederea testării
  • toate cele 55 de rezultate sunt negative, iar restul de 107 probe sunt în lucru
  • la ora actuală nu există nici un caz confirmat pozitiv.

Până în prezent, polițiștii sibieni au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile OUG nr. 1/1999. Dintre acestea, 6 au fost aplicate unor persoane fizice care nu au respectat măsura izolării, iar 3 sancțiuni au fost aplicate unor persoane juridice care au încălcat măsura suspendării activității.

De asemenea, au fost întocmite două dosare penale în conformitate cu prevederile art. 352 din Codul Penal.

„În continuare rugăm cetățenii să respecte cu maximă seriozitate toate măsurile de prevenție dispuse și să se informeze din surse oficiale. În acest sens pot accesa platforma online COVID-19 Știri Oficiale (stirioficiale.ro). De asemenea, în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției au fost operaționalizate două numere de telefon la care cetățenii județului Sibiu pot obține informații referitoare la modul de comportare în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului: 0269-211254 și 0269-216103”, informează Andreea Ștefan, purtător de cuvânt Instituția Prefectului Județul Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Ridicol de mic numărul de teste, treabă românească girată de un guvern la fel de eficient ca acela condus de Dăncilă. Ascundem adevărul, raportăm cu mândrie minciuni.

  2. Sa ne intelegem, nici o persoana testata nu are coronavirus, s-a testat un judet cat o scara de bloc, asta inseamna ca nu sunt cazuri? Redactati corect stirile va rugam. Respectati-ne iteligenta! La nivel european, la sate se testeaza mii de oameni, de asta sunt raportate atatea cazuri, la noi nu avem ce raporta pentru ca nu se testeaza. Majoritatea celor care decedeaza in Romania le sunt asociate alte boli pentru siplu fapt ca oamenii decedati nu sunt testati deloc. Nu mai zapaciti lumea cu date eronate, multumim!

    1. Ridicol de mic numărul de teste, treabă românească girată de un guvern la fel de eficient ca acela condus de Dăncilă. Ascundem adevărul, raportăm cu mândrie minciuni.