prefectul sibiului atenționează cetățenii cu privire la sursele de informare: „feriți-vă de știrile false”
foto: arhivă

Având în vedere situația actuală cu care ne confruntăm, Instituția Prefectului Județului Sibiu transmite mulțumiri medicilor, cadrelor medicale, personalului Aeroportului Sibiu, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică, Jandarmeriei, Poliției și Poliției de Frontieră, pentru dăruirea și toate eforturile depuse pentru a proteja cetățenii. De asemenea mulțumește și cetățenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă în ultima perioadă.

În ceea ce privește măsurile de prevenție, aceștia sunt rugați să respecte recomandările Comitetului Județean pentru Situații de Urgență: să evite expunerea în spații aglomerate; să limiteze orice contact direct cu alte persoane prin gesturi precum strângerea mâinii, îmbrățișările; să evite atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent de alte persoane; să evite deplasările în țări care sunt clasate ca fiind zone roșii sau galbene; să protejeze prin evitarea expunerii persoanelor vârstnice și vulnerabile în zone aglomerate și să păstreze distanța socială recomandată.

„În această perioadă dificilă pentru noi toți, este foarte important ca cetățenii să fie corect informați și să se ferească de știrile false, care nu fac altceva decât să creeze panică și sentimente de nesiguranță. Rog toți cetățenii să aibă încredere în primul rând în medici și întreg personalul medical de la SMURD, SAJ Sibiu, DSP și spitale, întrucât aceștia ne acordă toată priceperea și profesionalismul lor. În al doilea rând, le adresez rugămintea de a sta în casă, evitând expunerile directe. Este foarte important ca în această perioadă să se limiteze cât de mult posibil deplasările. Instituția Prefectului Județului Sibiu, alături de toate celelalte instituții abilitate se implică activ și intens la implementarea măsurilor necesare pentru siguranța cetățenilor ” precizează Mircea Crețu, prefectul județului Sibiu.

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu a fost operaționalizat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, ce are ca principal scop coordonarea acțiunilor de intervenție asociate situațiilor de urgență, produse ca urmare a răspândirii coronavirusului. Așadar cetățenii pot obține informații sau pot solicita acțiuni de intervenție specifice prin C.J.C.C.I la numărul de telefon 0269/211212 sau numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Ultima oră

Comentariul meu