coșmarul unui șofer de tir din sibiu - e blocat în vamă la nădlac

Un șofer de tir din Sibiu, care transportă zahăr din Franța, stă de ore bune în Vama Nădlac. La fel ca el stau sute de tiruri și mașini de marfă care așteaptă să intre în țară.

Transportatorii de mărfuri blocați în vamă spun că din Franța, până în România, au putut circula pe un culoar unic și că, numai în România nu s-a luat această măsură.

Ce spune un șofer sibian

Un șofer de tir, angajat la o firmă de transporturi din Sibiu, ne-a scris din Vama Nădlac.

“Nu putem să intrăm în țară. Vin din Franța și transport 22 de tone de zahăr la un depozit din Vâlcea. Unele mașini de mărfuri așteaptă și de patru ore. Eu stau de o oră și jumătate, dar problema este că nu ne spune nimeni nimic. Am încărcat în Franța încă de marți și peste tot, pâna la noi, am circulat pe un culoar unic, amenajat de autoritățile din fiecare țară. Numai la noi nu există”, ne-a scris supărat sibianul.

Acesta mai spune că proviziile lui sunt pe terminate și nu are de unde să își cumpere apă sau ceva de mâncare.

“Mi se termină proviziile și nu am de unde să cumpăr alimente sau apă. Nu știu ce să fac. Sunt blocat aici și nu știu pentru cât timp”, a mai spus șoferul sibian.

Ministerul Afacerilor Externe a făcut apel la calm în ultimele zile și le-a recomandat cetățenilor români care intră în țară prin punctele de trecere a frontierelor să respecte recomandările personalului vamal.

O situație specială s-a înregistrat marți spre miercuri

Aproximativ 2.500 de persoane din convoiul care a traversat Ungaria în noaptea de marţi spre miercuri au intrat în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, a anunțat Poliţia de Frontieră într-un comunicat de presă. În noaptea de marți spre miercuri,  în jurul orei 2,00, s-au format cozi de sute de mijloace de transport, în care se aflau cetăţeni români şi străini.

“Menţionăm că, în ultimele ore, au fost efectuate formalităţile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în ţară, iar, ulterior, persoanele au fost preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, maşinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, se precizează în comunicatul de presă.

În prezent, la PTF Nădlac II continuă verificarea celor care intră în țară, iar timpul de aşteptare pentru trecerea graniţei este de cel puţin trei ore.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Eu personal am stat miercuri sa trec in Slovacia 15 ore fara sa ne spuna nimeni nimic,nu am miscat masina 1 cm
    Joi ora 16 am ajuns in vama Nadlac II 30 de km de coada,am trecut abea noaptea la ora 02:45 in Romania
    ,,Concluzia”nu doar la noi e asa,ci in toata Europa
    Am încarcat luni dupamasa de la Koln si am ajuns la Bucuresti vineri noapte ora 23:30