coronavirusul lovește în plin hotelierii din sibiu - ramada își trimite angajații acasă

Cei 100 de angajați ai hotelului Ramada sunt șomeri de la începutul acestei săptămâni. Din cauza crizei coronavirus, și la Sibiu, turismul a avut de suferit iar hotelierii au înregistrat pierderi financiare importante. Deși contractele angajaților au fost suspendate, hotelul Ramada nu se va închide.

Toți cei peste 100 de angajați ai General Hotel Group SRL au fost notificați asupra faptului că li se suspendă contractul individual de muncă.

”Se suspendă pe durată nedeterminată, începând cu data de 16 martie 2020, în temeiul art. 50, lit. f) din Codul muncii (suspendare de drept ca urmare a intervenirii unui eveniment de forță majoră)”, scrie în notificările pe care le-au primit angajații hotelului.

Reprezentanții hotelului spun că aceasta este singura soluție pentru a putea asigura și în viitor un loc de muncă pentru angajații Ramada.

„Măsurile propuse de către Guvern, în așteptarea cărora s-a efectuat suspendarea temporară a contractelor de muncă, au fost primite cu deosebit interes, iar în momentul de față, le analizăm, și studiem toate scenariile posibile. Se va merge fie pe șomaj tehnic, fie pe șomaj normal, scopul nostru fiind de a alege cea mai bună variantă pentru protejarea salariaților. Orice decizie vom lua, o vom comunica întâi de toate fiecărui angajat în parte”, au transmis pentru Ora de Sibiu, reprezentanții hotelului Ramada.

ITM Sibiu desfășoară un control la firma General Hotel Group SRL.

”La această oră controlul Inspectoratului Teritorial de Muncă este în curs de desfășurare. Dacă vom constata neconformități, vom lua măsurile legale care se impun”, ne-a comunicat Alexandra Țintea, purtătorul de cuvânt al ITM Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu