Coronavirus și distanțarea socială - De ce trebuie să acționăm acum
FOTO: arhivă

Focarul de coronavirus, izbucnit în China la sfârșitul anului trecut, s-a transformat într-o pandemie ce nu poate fi oprită, dar care poate fi încetinită, cu condiția implementării unor măsuri imediate. Distanțarea socială este singura modalitate pentru a preveni creșterea exponențială a cazurilor de infecție și a ratei mortalității, atrage atenția www.profit.ro.

Guvernele, liderii comunitari și companiile “au puterea și responsabilitatea” să țină oamenii acasă și să prevină situațiile în care medicii vor fi copleșiți de numărul mare de pacienți infectați cu noul coronavirus (Covid-19).

“Coronavirusul vine în zona în care te afli. Vine cu o viteză exponențială – treptat și apoi brusc. Este o chestiune de zile, poate o săptămână, sau două. Când se va întâmpla, sistemul de sănătate va fi copleșit: compatrioții tăi vor fi tratați pe holurile spitalelor, lucrătorii sanitari vor ceda, iar unii vor muri. Vor fi nevoiți să decidă care pacient primește oxigen și care va muri. Singura modalitate pentru a preveni acest lucru este distanțarea socială, implementată astăzi. Nu mâine. Astăzi. Asta presupune să ții cât mai mulți oameni acasă, începând din acest moment”, scrie jurnalistul Tomas Pueyo în Medium.

Câte cazuri pot apărea

Numărul total de cazuri a crescut exponențial până când China a reușit să le limiteze. Coronavirusul s-a răspândit apoi în afara țării, iar acum este o pandemie pe care nu o poate opri nimeni.  În prezent, acestea sunt concentrate mai ales în Italia, Iran și Coreea de Sud: Sunt atât de multe cazuri în Coreea de Sud, Italia și China, încât este dificil să observi restul țărilor fără zoom: Sunt câteva zeci de țări cu rate de creștere exponențiale, majoritatea din Vest.

Numărul de cazuri se dublează la fiecare două zile după atingerea unui prag de creștere de 40%

Pentru a înțelege ce se va întâmpla sau cum poate fi prevenită răspândirea virusului, trebuie să analizăm țările care au trecut deja prin situații similare: China, statele din Est care s-au confruntat cu SARS și Italia.

Citește mai mult aici: https://www.profit.ro/perspective/infografice-coronavirus-si-distantarea-sociala-de-ce-trebuie-sa-actionam-acum-19299510?fbclid=IwAR3Gyo3uXLu1I_mPwc9fD6GI6XdZu0mz4kVH1ODa_pcRIW1KaQXDJOvwGeM

Ultima oră

Comentariul meu