video: sibian stabilit în spania - „în fiecare seară oamenii ies pe balcon și aplaudă medicii în semn de mulțumire”
FOTO: Captură ecran

Spania este a doua cea mai afectată țară din Europa din cauza noului coronavirus, după Italia. În prezent, s-au înregistrat peste 13.900 de cazuri cu COVID-19 și peste 620 de persoane au decedat. Situația este destul de alarmantă, spitalele sunt aglomerate și medicii sunt depășiți de situație, povestește un sibian stabilit în Arganda del Rey, un oraș din comunitatea Madrid. Însă, pentru a-i susține și pentru a le mulțumi, oamenii ies, seară de seară, în balcon, și îi aplaudă.

Un sibian stabilit în Arganda del Rey, un oraș din comunitatea Madrid, a povestit, pentru Ora de Sibiu, care este situația actuală din Spania. Acesta spune că spitalele sunt aglomerate și depășite de situație, iar personalul medical este foarte expus. „Situația actuală în Spania este destul de alarmantă. Spitalele sunt aglomerate și depășite de situație, personalul medical este foarte expus și nu face față din cauza lipsei de materiale (gel dezinfectant, măști de protecție, paturi). Avem 13.910 de cazuri și 624 de morți”, povestește Pavel Mituț, sibianul stabilit în Spania.

Acesta spune că s-au închis localurile, restaurantele și barurile. Oamenii sunt conștienți și responsabili și se izolează în case. „Din cauza situației alarmante de creștere a cazurilor, guvernul spaniol a declarat stare de alarmă. Măsura este luată astfel încât să oprească răspândirea virusului. A fost dat ordinul de a se închide orice activitate culturală, sportivă, barurile și restaurantele și orice activitate care aduce contact și aglomerație. Sunt deschise doar supermarketurile, farmaciile, magazinele alimentare, centrele de sănătate și ai voie să ieși doar pentru a cumpăra strictul necesar. Orice încălcare a restricțiilor se amendează și în unele cazuri riști chiar și închisoare până la trei luni. Cine este nevoit să meargă la muncă trebuie să aibă autorizație”, spune Pavel, sibianul stabilit în Spania. video: sibian stabilit în spania - „în fiecare seară oamenii ies pe balcon și aplaudă medicii în semn de mulțumire”

Sibianul mai spune că el stă în casă de vineri, 13 martie, atât pentru siguranța lui, cât și pentru siguranța celor din jur. „Încercăm să evităm astfel propagarea virusului. Nu ne este frică, cel puțin nu de virus, dar ne îngrijorează situația neprevăzută. Nu știm ce o să se întâmple în ziua următoare”.

Pavel a povestit, pentru Ora de Sibiu, că, în fiecare seară la ora 20.00, oamenii ies pe balcon și la ferestre și încep să aplaude cadrele medicale, în semn de mulțumire. Acesta ne-a furnizat și o filmare.

YouTube video

Sibianul le transmite românilor să respecte măsurile luate de autorități. „Dacă nu vor să o facă din solidaritate față de medici și de oameni, să se gândească la sănătatea lor”, a spus sibianul.

Ultima oră

Comentariul meu