spitalul de pediatrie va putea face primele teste pentru coronavirus în aprilie
FOTO: Getty Images

Linia de testare pentru coronavirus, de la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, va fi folosită cel mai probabil la începutul lunii aprilie. Săptămăna aceasta urmează să ajungă consumabilele și echipamentele necesare. Marți, un angajat al spitalului a fost trimis la București, la Institutul Matei Balș, ca să se specializeze în efectuarea acestor analize medicale.

La începutul acestei luni, Spitalul Clinic de Pediatrie a anunțat demararea procedurilor de achiziție pentru materialele și echipamentele necesare testării pentru coronavirus.

„Spitalul a demarat, de la începutul lunii martie, achiziţia unor materiale şi reactivi necesari pentru a putea stabili in laborator diagnosticul de infectare cu Covid-19, folosind ca sursă financiară, bani de la Asociaţia Propediatria. Firmele furnizoare au un interval de 6-8 săptămâni pentru livrarea acestor materiale şi reactivi”, se arăta într-un comunicat al spitalului, transmis presei în 9 martie.

„Un angajat al spitalului se află acum la specializare și învață cum se fac testele de coronavirus, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, din Bucureşti. Spitalul de Pediatrie va putea face aceste teste cam în trei săptămâni, adică undeva la începutul lunii aprilie”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

În acest moment, în spital, este internată o fetiţă de 1 an și 3 luni, care a fost testată pentru coronavirus și așteaptă de cinci zile rezultatele de la Cluj. După ce va fi pusă în funcțiune linia de testare, rezultatele testelor coronavirus vor fi aflate într-un timp mult mai scurt, în funcție de numărul de solicitări.

Ultima oră

Comentariul meu