Publicat înSibiul meu, Ultima oră

FOTO Sibiu, vedere superbă cu Munții Făgăraș pe fundal – Ce spun sibienii care stau acasă

foto sibiu, vedere superbă cu munții făgăraș pe fundal - ce spun sibienii care stau acasă

Se întâmplă și lucruri bune în plină criză sanitară. Pandemia de coronavirus pare să elimine poluarea din Sibiu. Imagini superbe au fost surprinse zilele acestea în centrul Sibiului. Orașul arată spectaculos cu Munții Făgăraș pe fundal.

După atâtea vești proaste, generate de panemia de coronavirus, oamenii de știință ne dau și vești bune. Fotografii realizate din satelit arată că Pământul a început să respire din nou.

Lucrul acesta poate fi observat și la Sibiu. Niște fotografii realizate miercuri, înfățișează un Sibiu pitoresc, scăldat de razele soarelui, cu crestele munților parcă pictate pe fundalul albastru al cerului.

Meteorologii spun că Munții Făgăraș se văd mai bine zilele acestea, datorită atmosferei foarte rarefiate şi a razelor soarelui, care creează un efect de lupă ce măreşte orizontul, aducând astfel munţii mai aproape.

foto sibiu, vedere superbă cu munții făgăraș pe fundal - ce spun sibienii care stau acasă foto sibiu, vedere superbă cu munții făgăraș pe fundal - ce spun sibienii care stau acasă

Mai mulți sibieni au postat pe Facebook imagini surprinse de la fereastră sau din balcon, impresionați de imaginile superbe.

„Wow, ați văzut ce frumos se văd munții? Scoateți capul pe geam”, își îndeamnă prietenii Marius T.

„Așa fain se văd munții azi… Să tot stăm acasă și să îi admirăm. Dacă tot nu putem să ne plimbăm”, scrie resemnată Ioana S.

„N-am mai văzut de mult munții așa de aproape. Măcar, dacă stăm în casă, e un câștig pentru planetă. Se simte mult mai bine de când stăm ascunși”, se amuză Mircea D.

Explozia răspândirii coronavirusului, a determinat autoritățile să ia măsuri radicale, pentru a ține în frâu problema. Circulația autovehiculelor s-a redus considerabil, iar o parte dintre activitățile agenților economici poluanți au fost întrerupte. După aceste măsuri au început să apară primele semne bune pentru ecologie. Imagini captate de sateliți arată cum norii de poluare se risipesc rapid, în lumea întreagă, mai ales în zonele unde activitatea a luat o pauză.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Conectare

V-am trimis recent un link de autentificare. Vă rugăm să vă verificați căsuța poștală!

Conectați-vă cu parola de mai jos sau conectați-vă folosind e-mailul dvs.

Primiți un cod trimis pe e-mail pentru a vă înregistra sau conectați-vă folosind o parolă.

Introduceți codul pe care l-ați primit prin e-mail pentru a vă conecta sau conectați-vă folosind o parolă.

Termeni și condiții