coronavirus - ministrul sănătăţii anunţă că primele măşti româneşti se produc la cisnădie

O fabrică din Cisnădie a început să producă din nou măşti de protecţie. Deja de marţi a produs primele 5.000 de bucăţi, a anunţat ministrul Sănătăţii, dr. Victor Costache, într-o intervenţie la Antena3.

Ministrul Costache a dat vestea bună pentru români

„Astăzi (marţi n.r.) s-au produs primele 5.000 de măști în România. Colaborăm de mulți ani cu cei de la Coramed, de lângă Sibiu. Am lucrat pentru prima dată cu ei în Franța(…). Am dat libertate totală spitalelor să-și activeze rețelele proprii de distribuție. Noi le dăm fonduri suplimentare”, a spus marţi seara, Victor Costache. Anterior, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea, spunea că ştie că la Cisnădie s-au fabricat ani buni, măşti pentru spitale. Acesta a spus că el a comandat de la firma din Cisnădie măşti pentru Spitalul Judeţean.

Raguse din Cisnădie spune că nu face măşti

Andreea Mitrofan-Mihu de la firma Raguse Medizinische Produkte Romania SRL cu sediul în Cisnădie spune că ei nu fabrică măşti.

Măştile se fabrică la Călan, de firma Coramed cu birouri la Sibiu: Coramed a avut hală in Cisnădie

Dan Cosman, administratorul SC Coramed Medizinische Produkte a declarat că ministrul Costache a făcut o confuzie şi că firma aceasta care produce măştile, nu mai are sediul în Cisnădie din anul 2012. Acum Coramed este înregistrată în Bucureşti, are birourile în Sibiu şi hala unde se confecţionează măştile este în Călan. Dan Cosman confirmă că poate produce 5.000 de măşti pe zi şi că a primit deja comenzi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu şi de la cel de Pediatrie.

 

Ultima oră

Comentariul meu