video coafeză, internată la sibiu cu suspiciune de coronavirus - a tuns un cetățean german venit din "zona roșie"

O coafeză din Sibiu, internată la Spitalul Clinic Județean, în Secția de Boli Infecțioase, cu suspiciune de coronavirus, îsi spune povestea pe Facebook. Femeia suportă cu greu carantina și se plânge de condițiile din spital.

“Bună, sunt Dana, sunt suspectă de coronavirus”, așa își începe relatarea Dana Pascu, o coafeză din Sibiu. Aceasta s-a prezentat la spital luni, cu simptome specifice îmbolnăvirii cu COVID-19. Femeia a tuns un bărbat întors de curând din Germania și a aflat lucrul acesta abia după ce l-a tuns. După câteva zile, a început să aibă febră și să tușească. A sunat la 112 și a fost preluată de o Ambulanță și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urență Sibiu, unde a rămas internată pentru a fi testată pentru coronavirus.

După prima zi de carantină, coafeza a transmis un mesaj video pe Facebook.

Potrivit conducerii spitalului județean, Dana Pascu a fost consultată de un medic, i-au fost administrate medicamente și i-au fost recoltate probe pentru analize.

“Persoanele suspecte de coronavirus sunt izolate, și nu au voie să intre în contact cu nimeni. Și în cazul acestei paciente, s-a aplicat procedura standard. Aparținătorii nu au voie să intre în spital, în nicio secție. După ce vom primi rezultatul testului vom decide dacă va merge într-un spital pentru tratament sau va fi externată. Înțelegem situația și empatizăm cu pacienții care sunt nevoiți să treacă prin această experiență, dar trebuie să respectăm normele și regulile cu strictețe, pentru a împiedica răspândirea necontrolată a virusului”, e explicat pentru Ora de Sibiu, Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu