video - astrid fodor: "viața noastră s-a schimbat mult în aceste zile. haideți să stăm acasă după serviciu"

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, se alătură campaniei Ora de Sibiu, cu un mesaj ferm prin care îi îndeamnă pe sibieni să stea acasă după ce ies de la serviciu.

Primăria Sibiu a luat noi măsuri de protecție împotriva noului coronavirus. Se dezinfectează spațiile de joacă, autobuzele Tursib, trotuarele, aleile, piețele și parcurile. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, le cere sibienilor să dea dovadă de spirit civic și să respecte regulile impuse de autorități.

“Dragi sibieni, viața noastră, de zi cu zi, s-a schimbat mult în aceste zile dar trebuie să înțelegem că aceste măsuri sunt pentru protecția noastră. Noi, sibienii, am dat mereu dovadă de spirit civic, și sunt sigură că, și de această dată, vom răspunde pozitiv, respectând aceste măsuri. Fiecare dintre noi poate să contribuie la ținerea sub control a acestei situații. Haideți să stăm acasă după serviciu, protejând astfel pe cei dragi nouă dar și pe noi înșine”, le transmite sibienilor, primarul Astrid Fodor.

YouTube video

Măsuri suplimentare de dezinfecție a spațiilor publice

Serviciul Salubrizare realizează zilnic dezinfecția mobilierului urban, a locurilor de joacă și a echipamentelor de workout cu detergent biocid pe bază de clor, așa cum este recomandat de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. De astăzi, 17 martie, s-a început această activitate și în stațiile de autobuz.

Pentru o mai mare eficiență, suplimentar față de dezinfecția zilnică, în perioada 19-20 martie Primăria Sibiu va efectua prin intermediul operatorului autorizat, o dezinfecție a mobilierului stradal, a locurilor de joacă, a stațiilor de autobuz cu substanța dezinfectantă Bionet A15.

În ceea ce privește utilizarea locurilor de joacă, chiar dacă Primăria Sibiu efectuează aceste acțiuni de dezinfecție, se recomandă evitarea acestor spații publice în contextul actual.

În completarea tuturor acestor acțiuni, în funcție de evoluția situației, Primăria Sibiu este pregătită să înceapă dezinfecția spațiilor publice pietonale, a trotuarelor, aleilor, piețelor, parcurilor, etc. În acest sens, operatorul are în stoc detergenți și dezinfectanți suficienți și continuă aprovizionarea. Atunci când situația o va impune, aceste măsuri suplimentare vor fi discutate și supuse aprobării Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Ultima oră

Comentariul meu