spitalul clinic județean are probleme cu aprovizionarea cu măști de unică de folosință – nu se găsesc sau sunt prea scumpe

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu se confruntă cu o criză de măști de unică folosință. Prețul acestora a crescut și de 10 ori în ultima săptămână.

Pandemia de coronavirus a făcut ca unul dintre cele mai căutate produse să fie măștile de protecție respiratorie. Farmaciștii spun că, cel mai probabil, va urma și o criză de anumite medicamente și o scumpire a lor, în condițiile în care mare parte din materiile prime pentru producția de medicamente provine de la furnizori din China.

Măști de unică folosință exagerat de scumpe

Conducerea Spitalului Clinic Județean Sibiu transmite că păstrează legătura cu distribuitorii de echipamente și materiale sanitare și poate completa stocurile din spital. A făcut deja mai multe achiziții de astfel de produse, la cantități duble față de aceeași perioadă a anului trecut, tocmai pentru a avea necesarul de materiale de protecție în cazul unei eventuale creșteri a numărului de îmbolnăviri. Probleme sunt însă la aprovizionarea cu măști.

„Suntem în legătură permanentă cu distribuitorii, astfel încât stocurile să fie suplimentate constant. Întâmpinăm dificultăți majore în ceea ce privește reaprovizionarea cu măștile de unică folosință, în condițiile în care prețurile acestora au crescut  extrem de mult. Pentru toate celelalte materiale sanitare și echipamente au loc aprovizionări constante”, au declarat pentru Ora de Sibiu, Cornel Benchea, managerul Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Potrivit lui Dragoș Damian, reprezentantul patronatului medicamentelor, PRIMER, citat de Digi 24, Europa a externalizat fabricile producătoare de materii prime în China și India pentru a reduce poluarea, iar din acest motiv pe continent nu mai există decât doi-trei furnizori. El a explicat că prețurile crescute, sunt generate tocmai de producătorii europeni, care vor crește prețurile pentru a-și asigura o rezervă.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu