pacienții de la județean vor fi mutați la nevoie la spitalul militar sau la spitalul cfr pentru a face loc bolnavilor cu coronavirus

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu caută soluții pentru gestionarea cât mai eficientă a crizei Coronavirus. O parte dintre pacienții spitalului ar putea fi mutați la Spitalul Militar sau la Spitalul CFR, dacă numărul persoanelor cu suspiciune sau bolnave de coronavirus va crește.

Managerul SCJU, Cornel Benchea, spune că spitalul este pregătit în acest moment pentru a face față unei creșteri a numărului de pacienți cu Covid19.

„Conform reglementărilor, am extins măsurile luate în contextul pandemiei de coronavirus. O parte dintre pacienții Spitalului Județean Sibiu vor fi transferați la Spitalul Militar Sibiu și la Spitalul CFR pentru a crea spațiu în eventualitatea în care va fi necesară tratarea bolnavilor de coronavirus iar la intrarea în spital a fost montat un cort de triaj pentru pacienți”, a declarat pentru Ora de Sibiu, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Pacienții asupra cărora există suspiciunea infectării cu COVID -19 sunt preluați în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase, în condiții de siguranță și izolați. Se recoltează probele pentru analizele specifice care sunt trimise, tot în condiții de siguranță către Direcția de Sănătate Publică de unde pleacă la un centru autorizat de testare. În cazul unei eventual test pozitiv, pacientul este transferat într-unul din centrele de tratament din țară, aflat în proximitate.

Secția Clinică Boli Infecțioase își desfășoară activitatea într-un pavilion separat de toate celelalte secții ale spitalului. Paturile destinate pacienților cu suspiciune de infectare cu COVD-19 sunt izolate de restul saloanelor iar accesul personalului medical se face doar cu echipamente speciale de protecție.

Întreg  personalul medical al spitalului respectă normele și procedurile de lucru, inclusiv procedurile de echipare – dezechipare, care sunt detaliate și pe echipamentele utilizate.

De duminică, toți cei care ajung la spital, indiferent de afecțiuni, trec întâi prin triaj, pentru ca medicii să se asigure că nu prezintă alte riscuri. Cortul de triaj a fost amplasat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. În felul acesta se evită, pe cât posibil, expunerea pacienților și a personalului medical la riscuri de îmbolnăvire.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu