măsuri de șoc pentru salvarea firmelor din franța - statul își asuma plata ratelor si a chiriilor

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat în această seară măsuri de șoc fără precedent, tipice unei perioade de război, pentru a diminua impactul epidemiei Covid-19 asupra economiei naționale și asupra vieții francezilor.

Într-o comunicare televizată, președintele francez a explicat că 300 de miliarde de euro vor fi destinate firmelor, pentru a le salva de la intrarea în incapacitate de plată și apoi faliment. Nicio firmă nu ar trebui să falimenteze din cauza coronavirusului. Statul își va asuma plata tuturor creditelor bancare contractate. Plata impozitelor și contribuțiilor sociale, a facturilor de apă, energie electrică și gaze, precum și chirii, vor fi, de asemenea, suspendate. Nu era clar dacă aceasta din urmă se va aplica companiilor sau întregii populații, însă Macron a insistat că „niciun francez nu va rămâne fără resurse”.

O altă măsură importantă afectează taxiurile și hotelurile, care vor răspunde de acum înainte nevoilor statului pentru a lupta împotriva crizei sanitare. Statul va plăti pentru serviciile lor. Armata va fi mobilizată, pentru a înfinta spitale de campanie în zonele cele mai afectate de epidemie, cum ar fi Alsacia, și va îndeplini alte misiuni necesare, cum ar fi transferul de pacienți.

La nivel politic, toate reformele sunt suspendate, începând cu reforma controversată a pensiilor și cea care avea să restricționeze indemnizațiile de șomaj. Guvernul va fi obligat să se dedice exclusiv combaterii coronavirusului. „Suntem în război”, a subliniat șeful statului. Al doilea tur al alegerilor municipale, programat pentru duminica viitoare, este de asemenea amânat.

Ultima oră

Comentariul meu