foto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbare

Atât a fost și cu statul acasă! Dacă în weekend sibienii nu au ieșit la plimbare și au respectat recomandările autorităților, la începutul săptămânii situația a stat diferit. Oamenii au ieșit, marți, cu mic, cu mare, la plimbare în oraș. Au stat la terase, la cafenele și în parcuri, pe bănci, la soare.

foto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbarefoto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbarefoto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbare

Pandemie de coronavirus și stare de urgență. Despre asta se vorbește de câteva zile în toată România. Recomandările autorităților au fost cât se poate de clare. Una dintre ele, și poate cea mai importantă, a fost să stăm în case, pentru a evita astfel răspândirea noului coronavirus. Cercetătorii spun că aceasta este cea mai eficientă metodă de a-l „ucide”. Cu toate acestea, sibienii nu par să ia în serios lucrurile. Și-au făcut provizii cât pentru o lună, au golit rafturile magazinelor, aproape că au epuizat stocurile de hârtie igienică și tot nu stau în case. foto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbare

Astăzi, atmosfera în oraș a fost asemănătoare cu cea a unei zile de vacanță. Trafic, ioc. Centrul orașului, plin. Cei mai mulți aflați la plimbare au fost copiii, adolescenții și bătrânii. Se pare că și astăzi, la fel ca ieri, soarele a fost mai „puternic” decât recomandările autorităților. foto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbarefoto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbare foto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbarefoto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbare foto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbare foto: sibienii nu vor să stea în case - centrul orașului, plin de oameni la plimbareDe luni, câteva localuri și magazine din centrul Sibiul au decis să suspende activitatea și s-au închis, ca urmare a situației actuale din țară. Aici poți vedea despre ce localuri e vorba.

În prezent, la nivelul județului Sibiu, nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Potrivit situației transmisă marți de ISU Sibiu, 285 de persoane se află în izolare la domiciliu și alte 81 sunt în carantină. Totodată, au fost efectuate 119 recoltări, iar 97 de teste sunt în lucru. Detalii găsești aici.

Vă reamintim care sunt principalele măsuri de igienă personală pe care este nevoie să le respectați în această perioadă:

  • Spălați des mâinile
  • Dezinfectați suprafețele din preajmă
  • Dacă strănutați sau tușiți, acoperiți-vă nasul și gura
  • Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare
  • Evitați persoanele bolnave
  • Masca de protecție: doar dacă sunteți bolnav sau în apropierea celor bolnavi
  • Animalele de companie nu sunt un pericol
  • Luați medicamente doar la recomandarea medicului

 

Ultima oră

Comentariul meu