coronavirus - o parte din aparatura de testare a ajuns la spitalul judeţean sibiu

O parte din aparatura de testare de Coronavirus a ajuns marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a declarat pentru Ora de Sibiu, purtătorul de cuvânt al spitalului, Decebal Todăriţă.

OFICIAL – Avem deja o parte din aparatură să facem teste de Coronavirus la SIbiu

Deja o parte din linia de testare de Coronavirus a ajuns la Spitalul Judeţean, unde este instalată. Tot marţi, doi angajaţi de la laboratorul spitalului sibian au ajuns la Bucureşti, la Institutul “Matei Balş” ca să înveţe să facă testele, a declarat pentru Ora de Sibiu, directorul Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea. Acesta spune că în următoarele zile vor ajunge şi celelalte aparate necesare şi tot ce trebuie pentru a începe testele. Totul este posibil datorită donaţiilor de peste un milion de lei, făcute de sibieni simpli, dar şi companii şi fundaţii.

Directorul celui mai mare spital public din Sibiu

“Acum a sosit RT PCR, până la sfârșitul săptămânii vine restul liniei, azi au ajuns la Matei Balș două persoane pentru instruire”, a precizat marţi dimineaţa, pentru Ora de Sibiu, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea.

Cum sunt testaţi sibienii în prezent

Toate persoanele din judeţul Sibiu, care sunt suspecte de Coronavirus, sunt testate fie de cei de la Direcţia de Sănătate Publică, fie în secţiile de Infecţioase de la Spitalul Judeţean sau Spitalul de Pediatrie. La Sibiu se prelevează probele, iar acestea se transmit în centrele mari, care pot face teste de Coronavirus, adică acolo unde există aparatura necesară şi sunt şi specialiştii care pot spune cu siguranţă dacă un pacient suspect, are sau nu Coronavirus.

De când se vor putea face teste de Coronavirus la Sibiu

Dacă toată aparatura necesară pentru teste va ajunge săptămâna aceasta la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu şi aceasta va funcţiona perfect, iar specialiştii de la laborator vor fi instruiţi la Bucureşti şi certificaţi ca să facă testele, atunci, în cel mai optimist scenariu, sibienii vor putea fi testaţi de Coronavirus începând de la începutul lunii aprilie, poate chiar începând de la finalul lunii martie, potrivit estimărilor oficiale. Testarea de Coronavirus nu se va putea face la cerere. Deci nu va fi testat niciun sibian care cere el personal să fie testat, dacă nu are simptome şi nu decide testarea vreun medic.

Ultima oră

Comentariul meu