video: măsuri luate la ambulatoriul de la spitalul județean - nu aglomerați intrarea, accesul se face controlat

Sibienii sunt rugați să respecte măsurile implementate în cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus. În dimineața zilei de luni, s-a format o coadă uriașă la intrare. Oamenii stau lipiți unii de alții și, chiar dacă teama se simte în aer, nu par să fie interesați de recomandările autorităților.

Sibienii s-au îngrămădit luni la intrarea policlinicii a SCJU Sibiu. Supărați că „stau la coadă de jumătate de oră”, aceștia s-au lipit de ușă, așteptând să intre cât mai repede. S-au luat la ceartă între ei, dar și cu cadrele medicale.

Un cititor Ora de Sibiu ne-a furnizat un clip video, care redă situația de la Ambulatoriu.

YouTube video

În contextul epidemiologic actual legat de apariția și răspândirea noului coronavirus COVID-19, reprezentanții Spitalului Județean informează sibienii cu privire la următoarele recomandări de conduită și măsuri implementate în cadrul Ambulatoriului integrat al SCJU Sibiu (policlinica):

  • pacienții care se prezintă în Ambulatoriu trebuie să respecte cu strictețe instrucțiunile personalului;
  • păstrați o distanță sigură față de celelalte persoane, nu aglomerați intrarea, accesul se face controlat;
  • accesul se face în grupuri de maxim 2-3 persoane;
  • la accesul în Ambulatoriu, toate persoanele sunt obligate să completeze un formular tip, ca măsură de informare/siguranță/prevenție cu privire la noul coronavirus;
  • rugăm pacienții ca, în această perioadă, să se prezinte la consultații doar în situațiile medicale care nu suportă amânare;
  • rugăm cetățenii să realizeze programări doar dacă este absolut necesar și să facă acest lucru telefonic la numerele 0269/504120 și 0269/504121 sau online.

„Aceste măsuri vin în sprijinul pacienților și personalului medical, în vederea evitării expunerii acestora la riscuri suplimentare. Nerespectarea acestor recomandări crește riscul îmbolnăvirilor, atât în rândul pacienților cât și al personalului medical. În acest sens, facem apel la populația județului să dea dovadă de înțelegere și să ne sprijine în demersurile noastre”, informează Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu