uniți în criza coronavirus - fundația polisano donează 100.000 de lei pentru spitalul județean sibiu
FOTO - Arhivă

Sute de sibieni, persoane fizice si firme, au donat un milion de lei, în doar câteva zile, pentru a ajuta Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Luni, și Fundația Polisano a anunțat că donează 100.000 de lei.  Banii vor fi folositi de spital pentru achiziţionarea a două paturi echipate complet pentru secţia ATI.

Campania „Un spital, o comunitate”, a fost inițiată de Fundația Comunitară din Sibiu, imediat după declararea pandemiei de coronavirus. Prin donații și sponsorizări, sibienii, si toți cei care doresc, pot sprijini Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, pentru achiziția unor echipamente absolut necesare în această perioadă, pentru testarea bolnavilor cu suspiciune de coronavirus dar și pentru terapia intensivă. Mobilizarea comunității a fost impresionantă. S-au semnat contracte de un million de lei, bani strânși și de la firme importante, dar și de la oameni de rând, care vor să ajute.

Luni, Fundația Polisano a luat decizia de a dona 100.000 de lei pentru campania Fundației Comunitare.

„În condiţiile în care trăim cu o sabie a lui Damocles deasupra capului, având în vedere numărul de cazuri de infectare cu Coronavirus în creştere exponenţială, cunoscând dotările insuficiente din spitalele noastre, atât ca echipamente de testare, cât şi de Terapie Intensivă, dar mai ales având ca exemplu întreaga comunitate sibiană care se mobilizează extraordinar, am hotărât să sprijinim dotarea Spitalului Judeţean Sibiu cu suma de 100.000 lei, care va fi folosită prioritar pentru achiziţionarea a 2 paturi echipate complet pentru secţia ATI. Suma face parte din rezerva noastră pentru misiunea operatorie pediatrică din martie 2020, misiune care din păcate a trebuit amânată. Avem încredere că sponsorii şi donatorii care ne-au fost alături ne vor ajuta să reconstituim bugetul atunci când vom reprograma operaţiile cardiace ale copiilor. De asemenea, avem încredere că exemplul nostru şi al altor organizaţii care s-au implicat în acest proiect, va fi urmat de alţi oameni din Comunitate”, au scris într-o postare pe Facebook, reprezentanții Fundației Polisano.

Spitalele şi echipele medicale au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Acesta este mesajul transmis de inițiatorii campaniei de susținere a Spitalului Clinic Județean.

„Menționăm că am auzit de posibilitatea alocării unor fonduri pentru spitalele din țară din partea guvernului și ne-am bucura să beneficieze și Spitalul din Sibiu de acest sprijin. Dar chiar și dacă fondurile noi vor veni (în curând), necesitățile acestuia cel mai probabil vor depăși sumele alocate și va fi nevoie în continuare de ajutorul societății civile. Ca și până acum, vom ține în permanență legătura cu reprezentanții spitalului județean pentru a fi la curent cu trebuințele existente și pentru a ne asigura că banii se duc acolo unde este cea mai mare nevoie de ei”, transmit reprezentanții Fundației Comunitare.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu speră ca, până la finalul acestei săptămâni, să poată cumpăra deja aparatura necesară testării pentru coronavirus. Vor mai fi cumpărate aparate de ventilație mecanică, de înaltă performanță, un aparat de oxigenare extracorporală pulmonară, monitoare pentru controlul funcțiilor vitale cu modul ATI și paturi de terapie intensivă cu saltele speciale.

Donaţiile pentru acest proiect se pot face pe linkul de mai jos:
uniți în criza coronavirus - fundația polisano donează 100.000 de lei pentru spitalul județean sibiuwww.maratonsibiu.ro/un-spital-o-comunitate

Ultima oră

Comentariul meu