Primăria Sibiu dă replica USR-ului și spune că pregătește un proiect de rectificare a bugetului

Primăria Sibiu a anunțat, în urma apelului public făcut de USR Sibiu, că a pregătit un proiect de rectificare a bugetului pentru gestionarea situației de criză cauzată de pandemia de coronavirus.

În urmă cu câteva zile, USR Sibiu a cerut public Primăriei să pregătească un buget pentru gestionarea situaţiei de criză. „Acum e necesar ca toate eforturile administraţiei să fie îndreptate spre a lua măsurile cele mai bune pentru a trece cât mai bine peste criza de sănătate publică cauzată de COVID-19. Faptul că nu avem cazuri confirmate de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Municipiul şi Judeţul Sibiu ne dă răgazul necesar să ne pregătim pentru a gestiona o situaţie de criză. USR cere convocarea unei şedinţe de Consiliu Local Extraordinară în care să se rectifice Bugetul Local în aşa fel încât să se constitue un buget special pentru măsuri în gestionarea situaţiei de criză. O parte din banii care erau alocaţi pentru proiecte şi evenimente care nu mai pot avea loc în acest context sau au fost reorganizate resursele, pot fi realocaţi către gestionarea situaţiilor din domeniile sănătate, social şi economic. Comunitate s-a mobilizat în acest moment pentru a ajuta, este necesar să contribuie şi administraţia”, a anunțat USR Sibiu.

Ca urmare a apelului public făcut de USR Sibiu, Primăria Sibiu transmite sibienilor că au fost luate deja măsuri concrete pentru a atenua impactul economic negativ.
„Primăria Sibiu a fost operativă în implementarea măsurilor de protecție a populației în contextul pandemiei COVID 19, aplicând cu rapiditate măsurile dispuse de autoritățile centrale. Și în ceea ce privește atenuarea impactului economic negativ al acestei situații am început deja să luăm măsuri concrete pe care le-am făcut publice.
În ceea ce privește alocarea unor fonduri pentru cheltuieli care să atenueze efectele crizei generate de pandemie am luat deja inițiativa. Pentru ședința din luna martie a Consiliului Local am pregătit un proiect de rectificare a bugetului local care prevede, printre altele, și o sumă de 1 milion de lei pentru acoperirea acestor cheltuieli necesare pentru buna gestionare a situației de criză și de urgență în care ne aflăm, cu posibilitatea suplimentării sumei în funcție de evoluția situației.
Doresc să mulțumesc pe această cale cetățenilor, ONG-urilor, mediului de afaceri și reprezentanților partidelor politice pentru implicarea în mod constructiv, în beneficiul comunității, pentru o cât mai bună gestionare pe plan local a măsurilor speciale care trebuie luate”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu