continental sibiu donează 20.000 de euro în campania "un spital + o comunitate", inițiată de fundația comunitară sibiu

Continental Sibiu se alătură campaniei “Un spital + O comunitate” și donează 20.000 EUR pentru achiziționarea a 4 containere de triaj epidemiologic, necesare Spitalului Județean Sibiu în lupta cu COVID-19. Totodată, îndeamnă toți angajații, dar și comunitatea să se implice.

Campania se numește „Un spital, o comunitate” și până acum s-au strâns aproape 400.000 de lei cu ajutorul persoanelor fizice și firmelor care au răspuns apelului fundației.

Ca urmare a instalării liniei de biologie moleculară necesară determinării virusului SARS-COV-2 apare nevoia constantă a achiziției de teste, iar un set de 1.000 de teste costă 120.000 lei. Echipamentele medicale strict obligatorii pentru un pacient critic, care are nevoie de asistare respiratorie și a funcțiilor vitale sunt:

  • Aparat de ventilație mecanică de înaltă performanță
  • Monitor funcții vitale cu modul ATI
  • Pat de terapie intensivă cu saltea antidecubit.Toate acestea sunt echipamente costisitoare. De asemenea, aparatul de oxigenare extracorporală pulmonară, care este un sistem complex ce permite asistarea pulmonară prin oxigenare transmembrană extracorporeală și costă 500.000 lei. Spitalul județean nu are banii necesari ca să cumpere toate aceste aparate și echipamente.
Fundația Comunitară Sibiu este în contact direct cu Spitalul Județean Sibiu și primește actualizări constante legate de necesitățile urgente ale acestuia. Banii strânși sunt folosiți în ordinea priorităților. Sumele sunt colectate de fundație, care face achizițiile necesare la recomandarea spitalului, apoi donează consumabilele sau echipamentele spitalului. Toate sumele vor fi postate transparent pe acest site și la cerere pot fi oferite toate documentele financiare corespunzătoare tranzacțiilor.

Un oraș pentru oraș! Donează și tu! ➡️ http://maratonsibiu.ro/un-spital-o-comunitate/

#peopleofsibiu #peopleofcontinentalsibiu #companiesofsibiu

Ultima oră

Comentariul meu