angajați de la pediatrie și de la județean merg la bucurești să învețe să facă teste pentru coronavirus
foto: arhivă

Cel puțin doi angajați de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și un angajat de la Spitalul Clinic de Pediatrie pleacă marți la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, să învețe cum se fac testele pentru coronavirus. 

Angajat de la Pediatrie Sibiu, trimis la București pentru instruire
Directorul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, Camelia Grigore, a declarat, pentru AGERPRES, că un angajat va merge marți la București să învețe să facă teste de coronavirus.

„Ne-am comandat hotă şi consumabile. Asta o să fie peste două luni, hota, peste o lună consumabilele, aşa din afirmaţia firmelor. Deocamdată să vedem dacă se mai poate accelera ceva sau nu. Noi trimitem mâine (marţi n.r.) o persoană să se instruiască la Matei Balş, să ştie să lucreze, că nu am mai lucrat aşa ceva deocamdată. Deci nu este vorba ca în următoarele două săptămâni să fim funcţionali (pentru a face teste de coronavirus n.r.)”, a explicat directorul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu.

În prezent în spital sunt internaţi doi copii, o fetiţă şi un băiat, care au fost testaţi de coronavirus, dar pentru care încă nu au venit rezultatele testelor.

Cel puțin doi angajați de la Județean, trimiși la București să învețe să facă teste
De asemenea, cel puțin doi angajați de la Laboratorul Spitalului Județean Sibiu merg marți la Institutul Național „Matei Balș” București să învețe să facă teste pentru coronavirus.

„Mâine (marţi – n.r.) pleacă cel puţin două sau patru persoane la ‘Balş’ de la Laborator. Teoretic, oamenii o să vină înapoi sâmbătă, la Sibiu”, a explicat Cornel Benchea, directorul SCJU Sibiu, pentru AGERPRES.

Donații de un milion de lei de la sibieni pentru SCJU Sibiu
Mai multe firme, fundaţii, dar şi simpli cetăţeni au donat un milion de lei, în doar câteva zile, pentru a ajuta Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu să cumpere aparatura necesară ca să poată face testele de coronavirus, dar şi aparate pentru TerapiaeIntensivă, a declarat directorul unităţii medicale, Cornel Benchea.

„Din ce promisiuni avem până acum şi ce contracte am semnat, cred că vom depăşi un milion de lei, din donaţii. (…) Nu a mai fost aşa ceva până acum. Lumea se mobilizează, atât persoane fizice, cât şi companii. Este incredibil”, a spus Cornel Benchea.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu speră ca, până la finalul acestei săptămâni, să poată cumpăra aparatura necesară testării pentru coronavirus. „Posibil să ne vină aparatul destul de rapid, la sfârşitul săptâmânii, şi poate săptămâna viitoare să începem testarea aparatului”, estimează Cornel Benchea.

În Secţia de Infecţioase din Sibiu nu a mai fost adus niciun suspect de coronavirus. Vineri, aici se aflau internaţi cinci adulţi, suspecţi de infecţie cu COVID-19 cărora li s-au recoltat probe pentru testare.

Sursa: AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu