update coronavirus - sibienii care pot amâna plata ratelor la bancă

Sibienii care sunt clienţi ai Băncii Transilvania şi au carduri de credit, beneficiază de o perioadă de graţie, în această perioadă de criză generată de coronavirus, a anunţat sâmbătă, această bancă, potrivit Agerpres. Este prima bancă din România care a luat o asemenea decizie.

Banca Transilvania prelungeşte perioada de graţie pentru cardurile de credit până în mai

Banca Transilvania prelungeşte perioada de graţie pentru cardurile de credit, iar primele obligaţii de plată pentru clienţi vor fi doar în luna mai. „Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1-25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont”, scrie în mesajul trimis de echipa BT clienţilor săi. Potrivit reprezentanţilor băncii, măsura a fost luată pentru a scuti de drumuri la bancă peste 500.000 de clienţi BT, în contextul actual. Pe de altă parte, BTa anunţat că, pentru evitarea deplasării la bancă a clienţilor, are alternative foarte bune pentru banking de acasă, respectiv BT Pay: sold, plăţi şi transferuri; BT24 Internet & Mobile Banking: plata facturilor, transfer de bani şi altele; Chatbotul Livia de la BT, pe Facebook Messenger: sold, IBAN, rate, dobânzi şi comisioane şi altele; Chatbotul pentru antreprenori Raul de la BT: IBAN, sume de plată pentru cardul de credit şi altele; BT Visual Help: blocarea cardurilor, modificarea limitelor de tranzacţionare şi altele. Banca Transilvania a atins în ianuarie borna de 4 milioane de carduri emise şi este cel mai mare emitent de carduri din România începând din 2017, având o cotă de piaţă de peste 22 %.

Guvernul le cere tuturor băncilor să amâne două-trei luni plata ratelor

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă seara că a avut discuţii cu sistemul bancar şi a cerut reprezentanţilor acestuia să găsească soluţii pentru amânarea, timp de două-trei luni, a plăţii ratelor. „Am vorbit vineri cu sistemul bancar. Am avut discuţii informale. Şi asta a fost cerinţa mea către sistemul bancar: să găsească soluţii pentru amânarea, două- trei luni de zile, a ratelor. Bineînţeles, aici se va face în corelare cu regulamentul Băncii Naţionale. Dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată”, a spus Cîţu la Digi 24. Întrebat dacă această măsură va fi valabilă pentru toată lumea sau doar pentru cei aflaţi în carantină sau în izolare la domiciliu, ministrul a răspuns că nu cunoaşte detaliile, dar speră să fie extinsă la cât mai multe persoane. „Nu ştiu detaliile, le voi vedea. Eu sper să fie extins către cât mai multe persoane, pentru că nu ştim exact cum va arăta situaţia următoare. Dar se va face un plan flexibil care să poată să fie evaluat şi apoi să poată să fie revăzut. Dar e bine că sistemul bancar răspunde pozitiv la ceea ce am cerut vineri şi sunt sigur că vor veni cu măsuri în ajutorul cetăţenilor”, a afirmat Florin Cîţu. Pe de altă parte, acesta a subliniat că autorităţile s-au pregătit pentru mai multe scenarii, în contextul epidemiei de coronavirus, fiind asigurată finanţarea pentru pensii, salarii, ajutoare sociale.

 

Ultima oră

Comentariul meu