home4days - inițiativa unor tineri din sibiu - distracție în familie ca antidot pentru pandemie

Patru tineri din Sibiu au inițiat o campanie de conștientizare, în contextul pandemiei de coronavirus. Aceștia îndeamnă sibienii să stea în case în următoarea perioadă, aceasta fiind singura modalitate prin care putem preveni răspândirea noului coronavirus.

Tinerii se adresează în special generației 15 – 30 de ani, generație care, după părerea lor, nu pare să ia în serios sfaturile și recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii COVID-19. Joi și vineri, vremea a fost caldă la Sibiu, astfel că tinerii nu s-au sfiit să iasă la cafenele, pe terase ori în parcuri la plimbare. În acest context, cei patru sibieni vin cu o campanie care, cu siguranță va fi pe placul acestei generații, și care va reuși să o facă să conștientizeze căt de important este să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru.

Campania de conștientizare se numește Home4Days. Sibienii care au venit cu inițiativa fac referire fie la „Acasă pentru zile”, fie la „Acasă patru zile”. Aceștia menționează că nu este cazul să ne panicăm, însă este esențial în această perioadă să fim responsabili.

„Suntem în momentul în care tot fenomenul coronavirus ia amploare la noi în țara și pune presiune enormă pe toate instituțiile statului. Trebuie să ne putem mobiliza astfel încat să ajutăm autoritățile, dar și medicii (care în momentul de față fac gărzi interminabile și dorm în spitale) cu un răgaz de timp pentru a gestiona mult mai bine situația de criza în care ne aflam. Avem 96 de ore la dispoziție pentru a evita răspândirea virusului care e probabil să faca multe victime în rândul părinților și bunicilor noștri. Trebuie să învațăm din exemplul Italiei, care nu a respectat prevențiile de carantină, iar epidemia a luat foarte mare amploare în acest stat. Pentru a evita și noi această răspândire, trebuie să stăm alături de familile noastre în casă, poate fi un prilej pentru noi, cei tineri să dăm dovadă de maturitate PENTRU PĂRINȚII CARE SUNT COPII ÎN SITUAȚIA ACTUALĂ”, spun inițiatorii campaniei.

Tocmai de aceea, pentru a nu ne plictisi în case, inițiatorii campaniei vin cu o serie de recomandări, menite să ne țină (cel puțin) patru zile alături de familie.

„14 ani au vrut să stăm în casă, acum îi ținem noi pe ei! Idei pentru un #home4days, nu sunt lucruri noi, ci lucrurile cu care suntem obișnuiți și ne fac plăcere de-a lungul unei săptămâni. Pentru că tot postăm pe social media „Netflix & chill”, acesta e un prilej pentru a face asta alături de familiile noastre (mai puțin partea de „chill”).

*NU ÎȚI ATINGE FAȚA!
– Oricum îi suspendat campionatul, fă o FIFA tu cu tata

*SPALĂ-TE PE MÂINI!
– Dă-o o tură pe maică-ta în „Los Santos”

*CURĂȚĂ TASTATURA/MANETA
– Fazan, Ț.O.M.A.P.A.N.T.

*AERISEȘTE CAMERA
– Citește o carte

*SPALĂ-TE PE MÂINI ȘI FAȚĂ!
– Fă-ți tema la desen

*CURĂȚĂ ȘI DEZINFECTEAZĂ DUPA
– Șeptică, macao, o tablă, șah, rummy

*NU ÎȚI ATINGE FAȚA!

– Exerciții fizice măcar 15 minute pe zi flotări, abdomene, genuflexiuni (cu taică-to în spate), etc.

*FĂ O BAIE FIERBINTE CU SPUMĂ!”, sunt câteva dintre recomandările tinerilor.

Aceștia au creat și un eveniment pe Facebook și invită toți sibienii să ia parte la el, motivând astfel cât mai multă lume să stea acasă în următoarea perioadă.

Ultima oră

Comentariul meu