spitalul județean sibiu a trecut la măsurile din scenariul doi al crizei coronavirus
foto: arhivă

În contextul epidemiologic actual legat de apariția și răspândirea noului coronavirus COVID- 19, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a adoptat măsurile din scenariul doi al crizei coronavirus.

Conducerea SCJU Sibiu transmite că spitalul este pregătit în orice moment pentru suplimentarea numărului de paturi alocate în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase pentru eventualele cazuri suspecte de infectare cu noul coronavirus COVID- 19.

Internările pentru cazurile cronice vor fi limitate în această perioadă, până la noi dispoziții.

Medicii vor mai face dor intervenții chirurgicale de urgență. Intervențiile chirurgicale care nu sunt absolut necesare vor fi limitate.

Începând de joi, 12 martie 2020, accesul angajaților în spital se va face doar pe baza legitimație de serviciu vizată la zi. De asemenea, accesul angajaților cu autoturismul se face exclusiv pe baza cartelei de acces.

„În momentul de față, în urma achizițiilor efectuate, SCJU Sibiu dispune de echipamente de protecție și materiale sanitare necesare. Totodată, suntem în legătură permanentă cu distribuitorii, astfel încât stocurile să fie suplimentate în caz de necesitate. Reamintim cetățenilor că accesul aparținătorilor în cadrul secțiilor spitalului este strict interzis până în data de 31 martie 2020”, transmite conducerea SCJU Sibiu.

Pentru o informare corectă, sibienii sunt sfătuiți să se informeze, folosind canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Ultima oră

Comentariul meu