Solidaritatea, cuvântul de ordine în criza coronavirus - Ce idee le-a venit unor mame
SURSA: QBEBE

Situațiile de criză, cer soluții de criză. Un grup de mame – antreprenor  a venit cu o idee menită să susțină micile afaceri în această perioadă dificilă. Pe scurt, mamele vor să îi plătească în continuare pe instructorii și antrenorii copiilor lor, deși aceștia nu vor mai putea merge deocamdată la cursurile de înot, karate sau șah.

Mama care a lansat ideea, pe grupul de socializare Business Mom Club, spune că a stat puțin pe gânduri până să le facă propunerea celorlalte mame din comunitate.

„M-am gândit ceva timp dacă să scriu sau nu. Nu cred în exagerări și nici în răspandirea panicii, dar cred în asumarea propriei responsabilități, în a acționa matur și a fi parte activă din comunitatea ta”, explică Andreea Păun.

Care este propunerea

Andreea le propune părinților să plătească în continuare pentru cursurile extra – școlare pe care le făceau copiii lor, pentru a nu-i lăsa pe instructori și antrenori fără o sursă de venit.

„Suntem, ca părinți, ca și voi, în situația de a alege dacă și unde ducem copiii zilele astea. Evident, nu la mall, nu la locuri de joacă, nu în parcuri, nu în spații închise și cu lume multă. Probabil îi vom duce la lecțiile de pian, individuale, în casa profesorului. Am ales adineauri să nu îi ducem la înot. Pentru că acolo vine multă lume. Nu, nu îmi e frică pentru ei, dar cred că e un gest normal să facem ce ține de noi. Fără panică, dar cu responsabilitate. Însă știu că asta le va afecta direct instructorii.
Și aici vine sugestia: Cum ar fi ca noi toți să alegem să nu participăm la cursurile de înot/balet/dansuri/karate etc, acolo unde vin mai mulți copii, dar să le plătim profesorilor orele respective? Sunt oameni printre ei care depind integral de aceste venituri. Din asta își hrănesc copiii. Bugetul ăsta, pentru mine, era oricum alocat aici. În condiții normale, l-aș fi dat și gata. Copiii mei nu vor păți nimic fără câteva lecții de înot sau de balet. Pentru copiii lor, poate, va conta!”

Mamelor le-a plăcut ideea

Ideea A fost repede îmbrățișată de celelalte mame din comunitatea mamelor – antreprenor.

„Mi s-a părut o idee minunată! Mă tot gândeam să scriu despre cum am putea susține afacerile mici și locale în perioada asta și ideea ta a venit la fix”, a spus Alexandra C.

„Eu îmi fac griji pentru angajatele și practicantele noastre în perioada asta, dar și pentru instructorul de schi și înot, pentru instructoarea de qwan ki do, pentru grădinița privată a mijlociului, pentru afterul celui mare, pentru profesoara de muzică, pentru bona mezinului, pentru femeia de la curățenie. Toți sunt extraordinari și știu că deja au dificultăți financiare”, spune și Anda T.

„Eu am ales personal să nu îmi duc copilul la înot, dar voi plăti abonamentul integral, nici nu am pus problema altfel. Bona va primi concediu în perioada asta, dar va fi plătită integral. Pe de altă parte, azi am bătut la ușa vecinilor în vârstă și le-am pus numărul meu la favoriți, să mă sune dacă au nevoie de ceva, cumpărături, ajutor, o vorbă bună”, a povestit Patricia P.

„Și noi am ales să nu ducem copiii la karate, dar plătim integral abonamentul, după niște discuții aprige cu sensei care nu voia să accepte”, a spus și Dana L.

„Da, sunt de acord. Eu cred că toți suntem/vom fi afectați economic într-o măsură mai mică sau mai mare. Hai să vedem ce putem face”, a pus punctul pe I, Eliza B.

Solidaritatea, cuvântul de ordine în criza coronavirus - Ce idee le-a venit unor mame
Activități online pentru copii

Coordonatoarea Clubului mamelor – antreprenor, Dana Lupșa, a propus și o serie de activități pentru perioada în care școlile sunt închise.

„Oricât de puțin facem, contează! Mereu spun că, dacă fiecare dintre noi face câte puțin, picăturile devin ocean. Iată și situația în care putem să le transformăm în ocean. Ce propunem noi?  Doamnele care au activități pentru copii, cele care doresc, să susțină activități online, cel puțin o oră – dar pot fi și mai multe – pe zi, pe categorii de vârstă, cu copiii mamelor din acest grup. Acestea stabilesc și un preț pentru activitățile lor, iar noi, mamele copiilor, plătim pentru acest serviciu. Doamnele cu activități și copiii primesc acces pe platforma Zoom, ne îngrijim noi să plătim abonamentul pentru a avea acces cel mult 100 copii. Dacă vor fi mai mulți, găsim soluții. În felul acesta, copiii au activitate, mamele câștigă, iar noi, mamele beneficiarilor, ne bucurăm că cei mici se distrează și învată în același timp„, a anunțat Dana Lupșa, președintele Asociației Happy Moms.

 

Ultima oră