un bărbat cu infecție respiratorie a murit la spitalul județean sibiu - încă nu se știe cauza

Moartea unui bărbat de 43 de ani la Spitalul Clinic Județean Sibiu, ridică multe semne de întrebare. Acesta a fost transferat de la spitalul Militar cu diagnostic de embolie pulmonară și a murit la scurt timp după ce a fost transferat la județean.

Bărbatul de 43 de ani, a fost internat inițial la Spitalul Militar cu bronhopneumonie și infecție respiratorie acută severă. După ce starea sa s-a agravat, a fost trimis la UPU și internat la ATI. Acesta ar fi fost testat negativ la testul de gripa A si B dar nu a fost testat și pentru coronavirus.

Conducerea spitalului spune că bărbatul nu a fost testat, pentru că nu se încadra în criteriile epidemiologice.

„Bărbatul a fost inițial internat timp de câteva zile la Spitalul Militar Sibiu de unde, în data de  data de 4 martie, ora 22:52, a fost adus în stare gravă la UPU Sibiu cu suspiciune de embolie pulmonară. În Unitatea de Primiri Urgențe, suspiciunea de embolie pulmonară a fost infirmată iar pacientul a fost diagnosticat cu bronhopneumonie și insuficiență acută a căilor respiratorii. Pacientul nu se încadra în criteriile epidemiologice stabilite privind testarea pentru coronavirus și nu îndeplinea nici criteriile clinice în acest sens. Bărbatul a fost internat în cadrul secției ATI, unde starea sa s-a degradat rapid, pacientul intrând în stop cardio-respirator neresuscitabil”, a precizat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al spitalului Clinic Județean Sibiu.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Medicină Legală, fiind în derulare o anchetă a organelor abilitate.

Ultima oră

Comentariul meu