situație critică pe aeroportul din sibiu - zeci de oameni veniți din germania revoltați - amenințări cu poliția
FOTO arhivă

Agitație pe Aeroportul Internațional Sibiu (AIS) după ce un avion care venea din Stuttgart (Germania) a aterizat. Cele 97 de persoane care s-au aflat la bordul aeronavei sunt blocate pe aeroport și verificate, fiind suspecte că vin din zona roșie de coronavirus. Situația s-a dovedit o confuzie, Germania fiind declarată zonă galbenă ca potential de risc, în toată țara fiind active peste 1200 de cazuri.

Avionul a aterizat la ora 12 pe Aeroportul din Sibiu. Persoanele aflate la bord au fost verificate, inițial luându-se în calcul varianta ca acestea să fie trimise înapoi în Germania. În urmă cu puțin timp, reprezentanții ISU Sibiu au transmis că toate cele 97 de persoane vor intra în izolare la domiciliu preț de 14 zile.

„Astăzi, 11 Martie a.c. , pe Aeroportul Internațional Sibiu a aterizat un avion de la Stuttgart care a avut la bord un număr de 97 de persoane. Dat fiind faptul că zborul vine din Germania ,în contextul prevenirii răspândirii noului CORONAVIRUS, Grupul de Suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii s-a întrunit în ședință de urgență la sediul Instituției Prefectului Județul Sibiu luându-se hotărârea ca persoanele să între in izolare la domiciliu urmând a fi respectată procedura de monitorizare specifică”, anunță Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Inevitabil, pe aeroport s-a creat panică. Oamenii au fost revoltați din cauza că ar fi putut fi trimiși înapoi în Germania. Un cititor Ora de Sibiu, care și-a dorit să își păstreze anonimatul, a povestit că pasagerii au fost revoltați și au fost amenințați cu Poliția.

„Oare de ce nu au întors avionul înapoi la Stuttgart sau să anuleze zborul? Vă dați seama că oamenii au fost nemulțumiți și au început sa facă scandal, au fost amenințati că vor fi ridicați de Poliție dacă continuă. Ba chiar au venit și două microbuze de Jandarmerie”, spune cititorul.

Sibianul ne-a povestit și că unul dintre pasagerii veniți din Germania a fost lăsat să plece de pe aeroport, fiindcă a declarat că „nu vine dintr-o zonă afectată”.

„Cel mai frustrant este că un singur domn a fost lăsat să plece pe motiv că nu vine dintr-o zonă afectată, adică nu a contat că a stat în aeroport în Stuttgart și 2 ore în avion cu ceilalți pasageri”, mai spune cititorul.

Ultima oră

Comentariul meu