italia oprește toată economia în afară de farmacii, supermarket-uri bănci și transport

Sănătatea este cel mai important lucru, apoi urmează economia a spus miercuri premierul italian Giuseppe Conte, care a dispus ca toate activitățile economice și întreprinderile să fie închise, cu excepția farmaciilor, parafarmaciilor și supermarketurilor. Adică, nu va mai exista niciun magazin deschis în întreaga țară pentru a stopa răspândirea virusului timp de cel puțin două săptămâni.

Pe lângă supermarketuri și farmacii, unele servicii publice esențiale, cum ar fi băncile, transportul public și de marfuri, fabricile care garantează lanțul de producție și activitățile agricole vor fi, de asemenea, deschise. Conte a avertizat că va dura cel puțin câteva săptămâni pentru a vedea efectele restricțiilor dure pentru întreaga țară, unde deja sunt închise  scolile și universitatile

Toate activitățile economice au fost închise

Situația continuă să se agraveze în Italia, în ciuda faptului că marți autoritățile au crezut epidemia ar începe să se stabilizeze. Nimic nu este mai departe de realitate. Italia este acum țara cea mai afectată de coronavirus în afara Chinei.  Numărul persoanelor infectateeste de 12.462 de persoane. Și ce este mai rău, morții au trecut de la 631 – marți – la 827. Este un salt foarte puternic într-o singură zi. Nimeni nu s-a încumetat să prevadă asa ceva.

Printre cei care au murit ieri s-a numărat Roberto Stella, în vârstă de 67 de ani, președinte al Colegiului Medicilor-Chirurgi și Dentiști din provincia Varese, în Lombardia. El a fost unul dintre primii medici care s-au infectat în țară, în timp ce trata pacienți din regiunea cea mai afectată de Covid-19.

Angelo Borrelli, şeful Protecţiei civile, a precizat că numărul noilor cazuri a crescut cu 2.076 faţă de marți, în timp ce numărul celor infectaţi – inclusiv victime şi vindecaţi – este de 12.462.  Decese sunt 827, cu 196 în plus faţă de ziua precedentă.  

Bolnavi la Terapie Intensivă sunt 1.028, cu 151 mai mulţi faţă de marţi.  Giovanni Rezza, director al Departamentului de boli infecţionase de la ISS, a spus că “în ceea ce priveşte întregul genom al virusului, se văd unele mici mutaţii. Nu a devenit mai agresiv“.

Ultima oră

Comentariul meu