foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor

Teama de coronavirus i-a făcut pe sibieni să se înghesuie în supermarketuri. Rafturile unui magazin erau goale marți după amiază. Se cumpără în special produse neperisabile, cum sunt conservele dar și hârtie igienică, făină sau cartofi.

Știrile privind evoluția epidemiei de coronovirus în România, i-a făcut pe sibieni să ia în serios pericolul răspândirii bolii și să își facă provizii de alimente neperisabile și produse de igienă. Magazinele din oraș înregistrează o creștere a numărului clienților precum și o majorare a cantităților de produse cumpărate.

foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor foto: se îngroașă gluma - sibienii golesc rafturile magazinelor

Se cumpără ca de sărbători

Marți după – amiază, sibienii aflați la cumpărături în marile magazine din Sibiu, și-au pus în coșuri cantități mari de conserve de carne, pate-uri, paste făinoase dar și legume și fructe. În urma lor au rămas rafturi goale iar angajații magazinelor nu au completat marfa epuizată, așa cum fac în mod obișnuit.

Aglomerație a fost și la rafturile cu produse de curățenie și igienă, semn că sibienii au început să ia în serios avertismentele medicilor. În câteva ore s-au cumpărat sute de baxuri de hârtie igienică, prosoape de hârtie, săpun și detergenți.

Isteria cumpărăturilor nu ajută la nimic

Panica provocată de coronavirusul Covid-19, încă de dinainte de confirmarea primului caz, i-a mai determinat o dată pe români să-și facă provizii, însă după două zile au vrut să returneze cantitățile uriașe de alimente cumpărate.

Sunt însă și sibieni care spun că nu înțeleg această isterie a cumpărăturilor.

Autoritățile fac din nou apel la calm și dau asigurări că există stocuri suficiente de alimente pentru asigura necesarul de consum din țara noastră.

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Au bani jigodiile, eu nu am atatia bani, sa umplu cosurile, sunt platiti prea bine oamenii, Bucuresti, Sibiu, vad ca maimutele tot maimute proaste, dar ani de zile faceau numarul 1 sau 2 chiar si nu se spalau pe maini, te duci la scoala sau universitate dar nu ai hartie igineica si sapun lichid, nici sapun solid, ca cica se fura….tara de idioti, condusi de alti idioti.

  2. Eu voi face stocuri de mancare si hartie igienica doar daca va fi aleasa din nou Fodor 🙂

  3. AM: daca vreti sa fiti profesioniști cred ca trebuie sa spuneți lucrurile asa cum sunt si nu sa luati contextul si sa faceti “mare” știre: daca ați fi fost jurnaliști corecți si adevărați ati fi spus si ca magazin din imagine a avut la începutul săptămânii promoții la aceste produse pe care dvs le menționați in articol de 30% sau mai mult si de aceea oamenii au cumpărat, dar asta nu înseamnă ca sibienii sunt “isterici”. Voi asa zisa “mass media” faceți din țânțar armăsar si vreți sa aveți tiraj si sa panicați oamenii. Oamenii sunt mai cu capul pe umeri decât lăsați dvs sa se arate in toate aceste postări, așa zise, bine documentate!

    1. ce reducere ba tata ?? esti dus cu capu ? a disparut puiul, curcanul, micii s au dus….era reducere la mici, era un cacat, oameni dusi cu capul….este reducere la bila, deficit de bila asta e mamaie

  4. De fapt,la Kaufland rafturile erau goale la feucte-legume,datorita faptului că acestea erau reduse cu 30 procente.

  5. De ce băgați panica în oameni și nu specificați tot adevărul. Magazinul Kaufland a avut reducere de 30% la legume și fructe proaspete, de aceea s-au golit rafturile. Și normal ca nu au mai alimentat raftul cu produse ca nu mai vroiau sa vândă la reducere. Lăsați mai moale în perioada aceasta dificila și în loc sa încurajați alte metode de a preveni.