chinezii au descoperit cum se tratează coronavirusul - cercetătorii au făcut anunțul

Guvernul din Shanghai, China, a anunţat oficial că recomandă tratarea virusului COVID-19 cu o cantitate mare de vitamina C.

Atenție, însă: este vorba despre administrarea ei intravenos, nu pe cale orală pentru că efectele vitaminei C sunt cel puţin de zece ori mai puternice astfel. Totodată, medicii chinezi susțin că administrarea intravenoasă este cea mai sigură şi eficientă metodă antivirală.

Doza recomandată variază în funcţie de gradul de severitate şi complicaţii, de la 50 la 200 de miligrame per greutatea corporală, pe zi. Aceste doze sunt aproximativ de la 4,000 la 16,000mg pentru un adult, administrate intravenos, scrie viva.ro

‘Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune.

Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale.

Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute’, se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong.

Dealtfel consumul de fructe și legume cu înalt continut de vitamina C este recomandat si ca mijloc de prevenire a imbolnăvirilor de gripă și răceală. Printre fructele şi legumele cu un conţinut mare de acid ascorbic – vitamina C, se numără pepenii, agrişele, căpşunile spanacul, fasolea verde, ceapa verde, merele varza albă şi roşie, conopida varza de bruxelles, dar și citricele. Nutriţioniştii susţin că o porţie de conopidă sau varză de Bruxelles este echivalentul a peste 50 mg de vitamina C, în condiţiile în care doza zilnică recomandată de vitamina C este cuprinsă între 60 – 100mg. De asemenea, ardeiul gras şi roşiile sunt alte legume cunoscute pentru conţinutul ridicat de vitamina C. Specialiştii susţin că o porţie de roşii conţine mult mai mult acid ascorbic decât necesarul zilnic al organismului uman. De asemenea, ierburi folosite pe post de condiment precum cimbrul, busuiocul sau pătrunjelul conţin cantităţi mari de vitamina C.

Ultima oră

Comentariul meu