efectele coronavirus - se interzice vizitarea bolnavilor și în spitalul din sibiu
FOTO: arhivă

Secretarul de stat, Raed Arafat a anunțat, duminică, decizia de a interzice accesul în spital al studenților și al aparținătorilor pacienților, până la data de 31 martie.

Bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 15 în România.

„S-a luat măsura de sistare până la 31 martie a stagiilor practice în spitale pentru studenții universităților de medicină și farmacie, precum și vizitele aparținătorilor persoanelor internate. Se exceptează studenții care participă voluntar. Multe spitale au amfiteatre și studenții vin în număr mare pentru a participa la cursuri. Pentru a proteja mai mult spitalul, cadrele medicale și pacienții, considerăm că această măsură e necesară”, a declarat Arafat într-o conferință de presă susținută la sediul MAI.

Având în vedere hotărârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a luat măsuri. 

Accesul aparținătorilor în secțiile spitalului este strict interzis până pe 31 martie. Măsurile vin în sprijinul pacienților, în vederea evitării expunerii acestora la riscuri suplimentare.

De asemenea, tot până pe 31 martie, se sistează stagiile în spitale pentru studenții universităților de medicină și farmacie, ale elevilor școlilor postliceal, cu excepția situațiilor de voluntariat. Decizia este valabilă pe întreg teritoriul României.

Ultima oră

Comentariul meu