foto - sibienii de la muzeul astra reprezintă românia la un târg internaţional în austria

Muzeul ASTRA este singura instituție de cultură din România care participă la Târgul Internațional MONUMENTO Salzburg, între 5 -7 martie 2020! Vorbim despre una dintre cele mai importante platforme culturale, dedicată conservării și restaurării monumentelor, spun cei de la Muzeul ASTRA.

Turismul cultural este foarte important nu doar în Sibiu

Târgul MONUMENTO Salzburg reunește peste 250 de expozanți care propun practici inovative și sustenabile în domeniul patrimoniului cultural mondial, dar și în domeniile meșteșugurilor tradiționale, turismului cultural, a echipamentelor și tehnologiilor specifice conservării și intervențiilor de restaurare.

Expoziţie sibiană, în Austria

„Echipa de specialişti a Muzeului ASTRA aduce în atenţia Târgului MONUMENTO ateliere demonstrative de restaurare pe suport lemn – restaurarea structurilor lemnoase de tip şarpantă şi de confecţionare a diverselor tipuri de şiţă specifice arhitecturii româneşti – precum şi ateliere de restaurare a textilelor tradiţionale. De asemenea, restauratorii Muzeului ASTRA au realizat o mini-expoziţie cu diverse suporturi textile, ce necesită tehnici inovative de intervenţie. Standul expoziţional al Muzeului ASTRA completează prezenţa la Târgul MONUMENTO prin informaţii/publicaţii şi proiecţii video ce ilustrează oferta culturala a muzeului nostru. Participarea Muzeului ASTRA în acest eveniment confirmă astfel noi oportunităţi de colaborare şi de realizare a unor proiecte de anvergură în restaurare”, a declarat directorul general al Muzeului ASTRA, Ciprian Anghel Ştefan. Potrivit sursei citate, Târgul Internaţional MONUMENTO Salzburg este prima acţiune culturală internaţională la care Muzeul ASTRA participă în acest an. Acest lucru vine după ce anul trecut a fost unul de impact, atât pe plan naţional, dar mai ales pe plan internaţional pentru Muzeul ASTRA. Ca dovadă, instituţia a câştigat marele premiu European Museum Academy/ Luigi Micheletti, adică un fel de Premiu Oscar din cinematografie transpus în perimetrul muzeelor europene.

Ultima oră

Comentariul meu