foto primăria construiește o parcare supraetajată, într-un cartier din sibiu - va avea peste 300 de locuri
Sursa: Studiul de fezabilitate PMS

Două firme din Sibiu și una din Brașov au depus oferte în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția primei parcări publice supraetajate din Sibiu. Aceasta ar urma să fie ridicată în cartierul Hipodrom.

Va fi parcare cu plată

Prima parcare supraetajată, construită de Primăria Sibiu, va fi ridicată în cartierul Hipodrom, în zona cuprinsă între bulevardul Mihai Viteazu, strada Nicolae Iorga și strada Oștirii.

Din studiul de fezabilitate, reiese că parcarea supraetajată va fi avea o amprentă la sol de 1.626 de mp și cinci niveluri: subsol, parter, trei etaje și o terasă. La fiecare nivel, numărul locurilor de parcare pentru mașini este cuprins între 49 și 58 de locuri, numărul total fiind de 321. Pe fiecare nivel, vor fi amenajate și câte  23 de locuri de parcare pentru motociclete.

Proiectul vizează nu doar parcarea ci și re-amenajarea întregii zone. Încă 105 locuri de parcare vor fi marcate și la sol, în jurul viitoarei parcări supraetajate și vor fi amenajate spații verzi și un loc de joacă.

Accesul în parcare va fi cu plată.

Când va fi gata

Primăria Sibiu a început evaluarea tehnică a ofertelor depuse în cadrul licitației. Proiectul este estimat la 28,7 milioane de lei fără TVA. Pentru proiectarea, obținerea avizelor necesare și execuția acestui proiect au fost depuse trei oferte, ambele din partea unor asocieri de firme. Două dintre ele sunt din Sibiu, asocierea formată în jurul companiei Con-A și a altor societăți și asocierea formată în jurul celor de la Geiger Transilvania, liderul fiind societatea Geiger Proiecte Construcții. A treia ofertă a venit din partea unei asocieri formată în jurul Eren Cons, o companie de construcții din Brașov.

Evaluarea tehnică a celor trei oferte ar urma să se incheie, cel târziu, pe 17 iunie 2020.

În patru luni de la semnarea contractului trebuie elaborat proiectul tehnic, iar într-o lună de la finalizarea acestuia, ar urma să fie emis ordinul de începere a lucrărilor. Perioada maximă prevăzută în contract pentru lucrările propriu-zise, este de 14 luni. Așadar, noua parcare supra-etajată ar trebui să fie gata în anul 2022.

Ultima oră

Comentariul meu