fabrica din sibiu care a concediat peste 130 de angajați nu a respectat codul muncii

ITM a făcut un control la Sib Dress, după ce fabrica a aunțat încetarea activității din 13 martie. Inspectorii au constatat încălcarea drepturilor celor 122 de angajați care vor fi concediați și au dispus respectarea tuturor dispozițiilor prevăzute în Codul Muncii.

Conducerea fabricii a demarat procedura de concediere colectivă în data de 27 ianuarie 2020. Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu au verificat respectarea dispozițiilor din Codul Muncii care se impun în situațiile de concediere colectivă și au constatat câteva nereguli.

“Sib Dress a înștiințat ITM Sibiu cu privire la faptul că, începând cu data de 13.03.2020, vor fi disponibilizați 122 de angajați. Procedura de concediere colectivă a fost demarată în data de 27.01.2020. Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat un control în domeniul relațiilor de muncă la societatea Sib Dress SA, în vederea verificării modului de respectare a dispozițiilor Codului Muncii, respectiv a prevederilor cuprinse la art. 69 – 72, care se referă la concedierile colective. Notificarea intenției de concediere colectivă, nu conține toate elementele prevăzute la art. 69 din Codul Muncii. În urma controlului, s-a dispus, ca măsură obligatorie, conformarea angajatorului față de dispozițiile articolului40, alin. 2, lit. c din Codul Muncii, respectiv acordarea salariaților a tuturor drepturilor ce decurg din lege și din contractele de muncă”, a transmis pentru Ora de Sibiu, Remus Furtună, inspector – șef la ITM Sibiu.

Pe 27 ianuarie, Conducerea fabricii Sib Dress a notificat și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, cu privire la concedierea unui numar de 138 de confecționeri îmbrăcăminte. Cifra a scăzut apoi la 122, deoarece 16 muncitori și-au găsit alte locuri de muncă. AJOFM le oferă consiliere și cursuri de formare profesională.

Omul de afaceri Romeo Pomponiu, proprietarul rețelei de magazine Steilmann, a decis să închidă fabrica de confecții Sib Dress din Sibiu, pe motiv ca nu mai pot fi acoperite costurile lunare de funcționare.

Acum, însă, invocând imposibilitatea acoperirii costurilor lunare, decizia proprietarului este ca Sib Dress să își înceteze activitatea. Fabrica, cu un istoric de 28 de ani, se va închide pe 13 martie, odată cu livrarea ultimelor comenzi contractate.

Ultima oră

Comentariul meu