steilmann închide fabrica de la sibiu - peste 100 de oameni rămân fără loc de muncă
Sursa: Profit.ro

Omul de afaceri Romeo Pomponiu, proprietarul rețelei de magazine Steilmann, a decis să închidă fabrica de confecții Sib Dress din Sibiu. Decizia a fost argumentată prin faptul că nu mai pot fi acoperite costurile lunare de funcționare, relevă date analizate de Profit.ro.În urma acestei decizii neașteptate, 138 de angajați vor rămâne fără loc de muncă.

Fabrica, pe piață din 1992, este deținută de Steilmann Bukarest (60% din acțiuni) și Confecția Sib 1, firmă controlată tot de Steilmann. În 2018, afacerile au depășit 10,2 milioane lei, cu o pierdere de 783.947 lei (redusă de la pierderile de 1- 5 milioane lei din anii precedenți) și, la acel moment, cu circa 250 de angajați.

În mai 2019, ANAF a semnat o decizie de reeșalonare a datoriilor, în cuantum de 1,4 milioane lei, incluzând majorări, penalități și dobânzi, și garantarea plății acestora prin sechestru asigurator asupra mașinilor și utilajelor fabricii.

Acum, însă, invocând imposibilitatea acoperirii costurilor lunare, decizia proprietarului este ca Sib Dress să își înceteze activitatea, iar cei 138 angajați existenți la acest moment să intre în procedură de concediere colectivă.

Fabrica, cu un istoric de aproape 28 de ani, își va opri lucrul după livrarea ultimelor comenzi deja contractate.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/must-read/decizie-surpriza-steilmann-inchide-brusc-fabrica-din-sibiu-cu-un-istoric-de-aproape-28-de-ani-138-de-angajati-vor-fi-concediati-19289224

Ultima oră

Comentariul meu