atenție, șoferi - ce riscați dacă nu respectați noul marcaj rutier de pe milea

Noul marcaj rutier de la intersecția Bulevardului Vasile Milea cu Strada Luptei, a fost aplicat de Primăria Sibiu, la cererea administratorului drumului. Liniile diagonale galbene, încrucişate, au fost trasate pentru evitarea blocajelor de trafic, destul de frecvente în zonă la orele de vârf. Nerespectarea marcajului, prin pătrunderea în spațiul delimitat, se sancționează cu puncte de penalizare.

Noul marcaj a stârnit curiozitatea șoferilor care au circulat pe Bulevardul Vasilea Milea. Unii dintre conducătorii auto nu au fost siguri ce rol are. Marcajul rutier s-a făcut cu avizul Poliției Rutiere și ar trebui să prevină blocajele în trafic.

”S-a procedat la delimitarea acestui perimetru cu linii diagonale galbene, încrucişate, cuprinse într-un contur, la solicitarea administratorului drumului, în scopul prevenirii blocării acestei intersecții. La ore de trafic intens, autovehiculele care circulă pe Bulevardul Milea rămân blocate iar conducătorii auto care vin de pe strada Luptei, nu pot pătrunde în intersecție. Șoferii au obligația de nu bloca această intersecție. Dacă zona este aglomerată, au obligația de nu intra în acest spațiu”,  explică Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Sibiu.

Codul Rutier  le interzice conducătorilor auto să intre într-o intersecţie chiar dacă semnalul luminos ori un indicator de prioritate permit, dacă, din cauza aglomerării circulaţiei conducătorul de vehicul riscă să rămână blocat sau încurcă traficul.

Astfel, șoferii care nu respectă semnificația marcajului rutier și indicațiile polițiștilor, vor fi pedepsiți. Codul rutier sancționează această abatere cu 3 puncte de penalizare.

Potrivit polițiștilor sibieni, estfel de marcaje vor apărea în perioada următoare, în toate intersecțiile importante din oraș.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Aceste marcaje le stiu de cel puțin 5 ani, sunt prezente cam peste tot in țară, in special in Bucuresti, Cluj Napoca,…