au început înscrierile pentru clasa pregătitoare - ce trebuie să știe părinții

Miercuri a început înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. În grădinițe s-au organizat întâlniri pentru informarea și consilierea părinților iar școlile au avut „Zile ale porților deschise”.

Între 4 și 23 martie, părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Aceștia trebuie să completeze cereri-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ unde își înscriu copiii.

Toți copiii ai căror părinți cer înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție sunt înscriși la școala respectivă. Pe locurile rămase libere se înscriu copiii care provin din alte circumscripții școlare, inclusiv din alte localități. Afișarea în școli și pe site-urile ISJ-urilor a copiilor înscriși și a numărului de locuri rămase libere se va face pe data de 1 aprilie.

Dacă numărul cererilor din alte circumscripții este mai mare decât numărul de locuri libere, se aplică criteriile de departajare generale și criteriile specifice.

Criteriile generale de departajare sunt următoarele:

  • existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului
  • existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți sau provine de la o casă de copii
  • existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte
  • existența unui frate/a unei surori înmatriculat/e în școala respectivă

Repartizarea se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii cumulate de fiecare copil.

Între 25 februarie și 9 martie, școlile au organizat Ziua porților deschise. Părinții, copiii și alte persoane interesate au avut astfel ocazia să viziteze școlile și clasele în care învață copiii la pregătitoare, precum și să vorbească cu învățătorii care vor prelua noile clase

Înscrierea în clasa pregătitoare – care face parte din învățământul obligatoriu – este obligatorie pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data 31 august 2020 inclusiv.

Ultima oră

Comentariul meu