starea bărbatului suspect de coronavirus din copșa mică - noi detalii

Bărbatul suspectat de îmbolnăvire cu coronavirus de la Copșa Mică este în continuare internat la Spitalul Clinic Județean, în Secția de Boli Infecțioase. I-au fost recoltate probe care vor fi trimise de către DSP la cel mai apropiat laborator de specialitate.

Luni, la prima oră, un bărbat de aproximativ 64 de ani din Copșa Mică a fost transportat la secția Boli Infecțioase  a Spitalului Clinic Județean cu stare febrilă. Potrivit autorităților, acesta era izolat la domiciliu după ce s-a întors din Italia.

A fost solicitată intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgență și bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, într-o capsulă specială, destinată transportului bolnavilor suspectați de îmbolnăvire cu coronavirus. Transportul s-a facut în condiții de siguranță cu o autospecială de transport victime multiple. Bărbatul se află în secția de boli infecțioase. Medicii și asistenții medicali care îl îngrijesc, poartă echipament special complet și își pun pe față măști cu trei filtre.

Procedura este aceeași ca în cazul italianului internat săptămâna trecută cu suspiciune de coronavirus. Ne-a explicat atunci, managerul spitalului județean, Cornel Benchea.

„Avem în dotare 20 de astfel de echipamente complete, pe care medicii și personalul medical le pot folosi în caz de nevoie. Pacientul este la demisol, izolat și se intră la el numai cu echipament de protecție”, preciza Benchea în urmă cu o săptămână.

În funcție de rezultatele analizelor, medicii vor decide daca trimit bolnavul la Cluj sau la București, unde sunt trimiși pacienții cu coronavirus. Potrivit ISU Sibiu, bărbatul este unul dintre cele 105  persoanele izolate la domiciuliu. Acesta s-a întors din Italia, din zona Cremona.

Știrea inițială: Bărbat din Copșa Mică suspect de coronavirus – S-a întors recent din Italia

 

Ultima oră

Comentariul meu