cod galben de vânt - în sibiu și în alte douăzeci și trei de județe

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis două avertizări Cod galben de vânt puternic. Potrivit acestora vremea va fi închisă, iar vântul se va intensifica în mai multe județe.

Prima avertizare, a intrat în vigoare luni, 2 martie, ora 02:00 și este valabilă până la ora 22:00 în 24 de județe. Potrivit ANM, sunt vizate de avertizare județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timișoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Sibiu, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș și Vâlcea.

În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, la peste 1700 m, vântul va sufla cu rafale de n general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90…100 km/h. De asemenea, vor predomina și ninsorile, iar local va fi viscol.

A doua avertizare Cod galben de vânt, a intrat în vigoare luni, la ora 06:00 și expiră la ora 18:00. Zonele vizate sunt: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, acolo unde vântul va sufla cu viteze în general între 60 și 80 km/h. Pentru perioade scurte de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină. De asemenea, vântul va sufla cu 40 – 50 km/h și în Moldova și Dobrogea.

Până pe data de 9 martie, există șanse foarte mari de precipitații, sub formă de ploaie, în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, dar și în zonele de munte. Pentru sud-estul teritoriului meteorologii anunță că vor pica cantități de precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului. De asemenea, în perioada 9-16 martie 2020, meteorologii anunță că vremea va fi bună, cu temperaturi care vor crește simțitor. Vor exista valori peste normalul perioadei, la mijlocul lunii, dar nu vom scăpa de precipitații.

Ultima oră

Comentariul meu