FOTO O nouă metodă de înșelăciune la Sibiu - Cum păcălește acest bărbat angajații magazinelor

Îl cunoașteți pe acest bărbat? Este inventatorul unei noi metode de înșelătorie –  metoda „coletul fantomă”. A dat lovitura la cel puțin două magazine din Sibiu.

Falsul agent de vânzări livrează colete pe care nu le-a comandat nimeni. Se dă drept angajat al unei companii de tutun și cere mii de lei pentru niște cutii umplute cu brichete. Victimele sunt angajați ai unor magazine mici, de cartier, obișnuiți să facă plăți directe către agenții de vânzări care aprovizionează cu regularitate magazinele.

Trocaru Haralambie Vasile are 26 ani și este din Valcea. Tânărul este de doi ani angajatul unui magazin din zona centrală a Sibiului. Joi, 27 februarie, a avut ghinionul să fie pe tură când magazinul a fost vizitat de falsul agent de vânzări.

„Joi, eram de serviciu la magazin. Sunt vânzător aici de doi ani. La un moment dat, a venit un bărbat care s-a prezentat ca fiind agent de vânzări al unei importante companii de tutun, care ne livrează de obicei țigări. Purta geacă și bluză inscripționate cu însemnele firmei. Mi-a spus că a venit cu pachetul pe care l-a comandat șeful meu și mi-a cerut să plătesc 2100 de lei. Am încercat să îl sun pe șeful meu dar acesta nu avea semnal la telefon. I-am cerut factură și chitanță. Mi-a spus că a stabilit cu șeful meu că se întâlnesc în ziua următoare și i le dă lui. I-am dat banii și am luat coletul”, povestește vânzătorul.

A doua zi, șeful de magazin și-a dat seama că angajatul său a fost victima unei înșelaciuni deoarece nu comandase nimic.

„Când a venit șeful meu a doua zi, mi-a spus că el nu a comandat nimic. A deschis coletul și acesta era plin cu brichete de proastă calitate”, a mai povestit tânărul.

Proprietarul magazinului a făcut plângere la Poliție. Așa a aflat că cel puțin încă un magazin, mai fusese prădat prin aceeași metodă.

 

FOTO O nouă metodă de înșelăciune la Sibiu - Cum păcălește acest bărbat angajații magazinelor
Foto: Trocaru Haralambie Vasile

Dacă îl cunoașteți pe falsul agent de vânzări sau aveți orice informații despre acesta, vă recomandăm să sunați la Poliție.

Ultima oră

Comentariul meu