unde ne facem card sută la sută online în românia

Deși ducem o viață mereu conectată și suntem mai tot timpul online, când vine vorba să ne deschidem un cont bancar online și să primim cardul acasă, dacă căutăm pe Internet, vedem că nu avem prea multe opțiuni la băncile din România.

La majoritatea băncilor din România este imposibil să deschizi un cont complet online și să primești cardul acasă. Chiar dacă procesul incepe online cu completarea datelor, la final trebuie sa faci drumul până la o sucursală să semnezi teancuri de contracte și să îți ridici cardul.

Din fericire există și excepții. Doar două bănci oferă în acest moment posibilitatea deschiderii unui cont online de la cap la coadă, procesul finalizându-se cu primirea cardului prin poștă. Libra Bank a fost prima bancă din România care a oferit aceată opțiune și mai recent un serviciu similar, sută la sută online îl oferă și BCR, cu cardul George.

Cât de simplu e un cont sută la sută online

Dacă vrei un card bancar și cont sută la sută online la Libra Bank, este relativ simplu. Trebuie doar să intri pe situl bancii, librabank.ro și dacă nu te descurci să apelezi la chat-ul disponibil non stop. Va fi un proces de verificare a datelor tale, va trebui să fotografiezi documentele persoanale și vei primi un telefon de la bancă. BCR a început recent să ofere serviciul de deschidere a unui cont cu card atașat prin intermediul aplicației George. Dacă vrei să aplici pentru un card bancar la BCR trebuie să furnizezi date personale, un act de identitate și un selfie și vei intra într-un apel video cu un reprezentant al băncii care îți va verifica identitatea. Vei primi apoi pe mail documentele să le semnezi online, iar cardul vine ulterior prin curier. Nimic mai simplu. Fără stres și drumuri inutile la bancă. Cardurile sunt însă de debit, pentru că dacă vrei un card de credit, e clar că va trebui să mergi la bancă. Poate pe viitor vor apărea și optiuni de carduri de credit online.

Alternative la băncile tradiționale

În afară de cele două bănci, există însă și alte modalități de a priki un card de debit pe care să îl încarci, beneficiid de tot feluld e alte opțiuni. Printre cele mai cunoscute astfel de soluții sunt cardurile de la Revolut și Transferwise, care îți oferă apoi schimburi valutare la rata de schimb a momentului, fără comisioane. Astfel de carduri sunt bune pentru cei care au de încasat din străinătate, pentru ca la același card sunt atașate mai multe divize, astfel că vor putea fi plătiți fără a pierde bani pentru comisioane de încasare sau diferente de curs valutar. Aceste carduri sunt avantajoase și pentru cei care călătoresc, pentru că pot scoate bani la cursuri valutare oficiale și în plus unele oferă și asigurări medicale sau de călătorie.

Ultima oră

Comentariul meu