șapte unelte bune să le ai în casă

Acum, că începe primăvara, parcă ne vine cheful de șurubărit, de reorganizat casa, de schimbat mobilă, de puțină muncă de bricolaj pentru grădină, balcon sau terasă. E bine să avem în casă câteva unelte esențiale, cu care ne putem face traba și care ne vor fi de folos de câte ori se mai strică ceva prin casă.  Iată mai jos câteva scule care nu ar trebui să ne lipsească, dacă nu suntem genul care apelează pentur orice la un prieten sau la un vecin priceput.

Ciocan rotopercutor

Să pui un tablou, să asamblezi o mobilă Ikea, să fixezi o piesă de mobilier pe perete, un ciocan rotopercutor care are și funcție de înlurubare este un instrument esențial, care nu trebuie să lipsească nicio casă, pentru că altfel ești nevoit să apelezi la vecinul. Pentru a economisi spațiu, cel mai bine este să optați pentru un instrument care servește atât la dat găuri cât și ca șurubelniță. În cele din urmă, puteți opta pentru cele electrice cu cablu sau la cele pe baterii, care sunt din ce în ce mai performante. Nu uita de accesorii, burghie de diferite dimensiuni și pentru diferite materiale și capete de înșurubare.

Set de chei

Un set bun de chei vă va salva în mai multe ocazii, deși un clește sau patent poate face folosi la fel de bine, dar nu totdeauna. precis vi s-a întâmplat să folosiți patentul pentru a deșuruba ceva și în final ati stricat capul șurubului. Veți aprecia cu atât mai mult un set de chei. Cheile pot fi găsite fixe, sau variabile, pe care le puteți lărgi sau reduce în funcție de nevoile dumneavoastră. Cele mai multe truse de scule au și chei.

Set de chei allen

Dacă sunteți unul dintre cei care asamblează multe piese mobilier IKEA aveți nevoie în casă un set de chei allen de diferite dimensiuni. De obicei în pachetele de mobilă există și cheile necesare, dar nu strică să aveți un set acasă. Vă recomandăm seturi complete și să fie destul de lungi, pentru a putea să se adapteze la orice spațiu și ca să vă fie mai ulor la strâns.

Clești

Unul dintre cele mai funcționale instrumente pe care le putem avea într-o trusă de scule este cleștele. Ar trebui să ai mai multe tipuri de clește, ca să ai pe ce să pui mâna în funcție de ce vrei să lucrezi.

Nivel

Când ai de fixat ceva pe perete, vei dori să fie perfect aliniat cu podeaua și pentru aceasta aveți nevoie de un nivel, sau cum mai este cunoscut, un boloboc. Pentru asta și pentru multe alte lucruri. un boloboc este bun la casa omului, chiar dacă acum poți transforma și telefonul în boloboc, cu ajutorul a diferite aplicații.

Ciocan și Metru de tâmplar

Dacă nu doriți să măsurați cu rigla copiilor sau să cu pasul, cel mai bine este să aveți un metru de tâmplar acasă, sau o ruletă. Vei avea nevoie de ea de multe ori pentru a măsura spațiile, să știi ce mobilier, saltea, canapea… va trebui să cumperi sau chiar să măsori cât au mai crescut copiii. De ciocan nici nu mai e cazul să vorbim, pentru că este o unealtă indispensabilă.

Pe lângă acestea sunt bune și un fierăstrău, dacă îți place ce îți faci propria mobilă de terasă din paleți, sau pentru mici bricolaje, o rindea electrică și un aparat de smirgăluit. Vei avea oricțnd pe ce să pui mâna dacă își vine vreo idee pentru casă.

 

Ultima oră

Comentariul meu