competiție pe schiuri la bâlea lac - zeci de participanți la start
Sursa: Facebook Ski Alpinism

A VII-a ediție a concursului de ski de tură și ski alpinism, „Ski Alpinism Race”, este programată sâmbătă, 29 februarie, la Balea Lac.  Evenimentul include două curse: Ski de Tura 8 km / 900m D+ și Ski Alpinism, 12,5km 1400mD+.

Zeci de schiori experimentați sau începători, participă sâmbătă la una dintre cele mai grele competiții de ski, la cota 2000.

Schi alpinismul este un sport complex, care îmbină trei sporturi, respectiv schi fond – adoptând stilurile alternativ cunoscut și sub denumirea de stilul clasic și patinajul cu schiurile, cunoscut și sub denumirea de stilul liber, schi alpin – prin coborârea cu schiurile, direct sau în slalom și alpinism – prin parcurgerea sau escaladarea unor secțiuni de traseu, pe bocanci, ori pe colțari, iar la nevoie asigurat prin coardă.

 

Majoritatea celor care practică aceast sport, aleg ca pe timp de vară  să practice alergarea montană, și invers, din ce în ce mai mulți alergători montani, migrează în anotimpul rece către schi alpinism.

La noi în țară au apărut relativ recent competiții în care se dă startul simultan, pe același traseu, atât alergătorilor cât și schiorilor, iar acest aspect ne face să credem că în viitorul apropiat vom asista la un aflux numeros de practicanți ai schi alpinismului.

Schi alpinismul, poate constitui un mijloc eficient de pregătire sportivă pe timp de iarnă și pentru practicanții  altor discipline sportive.

 

Detalii despre cele doua curse, regulament si inscriere pot fi gasite pe site-ul concursului: http://skialpinismrace.ro/

Ultima oră

Comentariul meu