video - astra sibiu, primul muzeu în aer liber din românia, "vizitat" cu ochelari de realitate virtuală

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, cel din Pădurea Dumbrava din Sibiu, Muzeul ASTRA, este primul din ţară, care le va oferi vizitatorilor posibilitatea să descopere poveştile tradiţiilor, într-un mod inedit, cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală, a anunţat vineri, directorul de Marketing al muzeului, Mirela Iancu. Ochelarii vor fi puşi la dispoziţia vizitatorilor de anul viitor.

Muzeul ASTRA Sibiu – locul unei experienţe unice, inedite

„Noutatea constă în utilizarea noilor tehnologii, într-o mai bună comunicare a patrimoniului şi a poveştilor din spatele acestora, pentru a atrage un public din ce în ce mai tânăr.Publicul va primi în locaţii, în gospodării, ochelari de realitate virtuală şi vor avea posibilitatea să aleagă între filme de conţinut VR, fie pe tema conservării şi restaurării, fie pe tematici diverse”, a declarat vineri, Mirela Iancu, într-o conferinţă de presă. Practic, aceasta a anunţat că „încercăm să aducem prin acest proiect, multe lucruri inedite, care până acum, care până acum nu s-au mai făcut în muzeele în aer liber, cel puţin în România, cu siguranţă”.

video - astra sibiu, primul muzeu în aer liber din românia, "vizitat" cu ochelari de realitate virtuală

13 obiecte restaurate şi văzute de vizitatori altfel

Practic va fi vorba despre o expoziţei cu 13 obiecte ce vor fi restaurate. Pe urmă, ele vor fi expuse în trei gospodării din muzeu, două din ele din Răşinari şi o gospodărie de boştinari din Sebeşu de Jos.

Vom descoperi adevărata poveste a lumânărarilor sibieni 

Boştinarii şi adevăraţii lumânărari din Judeţul Sibiu vor fi filmaţi şi vor avea ocazia să îşi spună povestea meseriei lor. Aceste filme vor fi văzute de turiştii care merg la Muzeul ASTRA Sibiu, cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală. Boştinarul este acel meşteşugar care reuşeşte să pună în valoare restul de ceară de la albine (boştina) şi face din ea lumânări.

Ce vom vedea în gospodăriile din Răşinari şi Sebeşu de Jos?

Până la finalul anului, vom vedea cele trei gospodării din muzeu, cu obiecte restaurate. Vom avea ocazia de ghidaje audio complete. Practic, vom apăsa pe un buton când ajungem în acele case din muzeu şi pe fundal vom auzi explicaţiile despre acele obiecte. De anul viitor, putem să stăm în acele gospodării din muzeu, cu ochelari de realitate virtuală şi aşa vom vedea cum meşteşugarii ne vor arăta cum fac ei obiectele expuse în muzeu.

ASTRA investeşte peste 164.000 de euro pentru o promovare modernă

Acest proiect presupune o investiţie de 164.567 euro, din care, 129.926 euro sunt dintr-o finanţare nerambursabilă.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică